Juicy J & Project Pat - Dem Goats (2026)

1 stem

Label: Trippy

1. On the Porch 2026 (0:49)
  2. Still the Same (2:29)
  3. Eye for a Eye (2:57)
  4. Out of Order (2:45)
  5. Southern Hospitality (3:00)
  6. Don't Do It (2:39)
  7. Bank Of (3:48)

met That Mexican OT

8. Wasting Time (3:10)

met Anderson .Paak

9. Blessing in Disguise (2:26)
  10. Cut All That (2:45)
  11. Free My Dog (3:06)
  12. Never Coming Back (3:26)
  13. These Streets (2:36)
  14. Life Be Lifing (3:54)

met Hanumankind

15. Choose Wisely (3:38)

met Killer Mike en Anthony Q.

16. Hold On (2:45)
  17. Tap (3:30)

met KARRAHBOOO

18. Red Carpet Treatment (2:24)
  19. To Be Real Witcha (3:16)

met Snoop Dogg

20. Yes Lord (4:14)

met Lecrae en Kenneth Whalum

avatar van Yestsida
Ja!

Juicy J is in zijn subgenre iemand dat ik graag volg. De laatste jaren beluister ik echter niet alles meer, aangezien hij wel heel veel uitbrengt. Het langverwachte album met zijn oudere broer Project Pat kon verzekerd zijn van (vele) luisterbeurten. Dit is het eerste project van Project Pat(taaaah) dat ik beluister. Vele jaren is hij wel een graag geziene gastartiest door mij!

Dem Goats is exact wat je verwacht, en wil, van de gebroeders Houston. Beiden rappen op hun typische, houterige, manier op veelal beukende beats. De beats komen voornamelijk van Juicy J zelf en Hitkidd. Metro Boomin doet er twee: Never Coming Back en Life Be Lifing.
Het geheel is echt wel een Trap-album. Als je niets met dat subgenre hebt blijf je best ver weg van dit collaboratiealbum, maar kijkende naar de hoofdartiesten mag dit geen verrassing zijn.

Wasting Time met Anderson .Paak is een uitzondering, dit heeft een heerlijk soulvolle vibe. Choose Wisely is ook meer ingetogen dan het bulk, op dit type beat kan Killer Mike fijn zijn ding doen. To Be Real Witcha met niemand minder dan Snoop Dogg klinkt ook zonniger dan het overige geweld op de LP.
De titel en Christelijke rapper Lecrae geven het waarschijnlijk al weg; met de hekkensluiter sluiten we Dem Goats rustig af. Yes Lord is niet verkeerd. Het is wel het enige nummer dat ik persoonlijk had kunnen missen.

Broers Juicy J en Project Pat stellen niet teleur. Lekkere muziek om met verstand op 0 uit de speakers te laten knallen!
Ik zal me toch ook eens verder moeten verdiepen in de discografie van die laatstgenoemde.