Dave East & Harry Fraud - Price of Pain (2026)

Label: SRFSCHL

1. Papaya Juice (2:36)
  2. Everything Is Up (2:20)

met Benny the Butcher

3. Hot Peas & Butter (2:58)

met AZ

4. Minding My Business (2:54)
  5. Follow My Lead (3:50)

met Snoop Dogg en 38 Spesh

6. Rasta Pasta (2:46)
  7. Alley Oop (3:01)

met Styles P

8. Clyde Frazier (3:37)
  9. No One Like You (2:01)

met SUZI

10. Thirsty (3:02)
  11. Life Cycle (3:08)
  12. Hussle in My Nature (2:51)

met Cruch Calhoun

13. Stay with Me (2:45)
  14. Fill a Casket (2:23)
avatar van mh040
geplaatst:
Ik lees net dat hij 38 Spesh heeft verwijderd van track 5 n.a.v. diens beef met o.a. Jim Jones

avatar van Yestsida
They did it again!

Dave East is een interessante artiest, al voel ik nooit de noodzaak om hem op de voet te volgen en al zijn projecten een kans te geven. Aangezien zijn vorige collaboratiealbum met producer Harry Fraud, HOFFA, by far mijn favoriete project van deze NY-spitter is, kon ik deze niet links laten liggen. Price of Pain is een uitstekend vervolg op de eerdere LP.

Dave rapt de waarheid op Life Cycle: "I become more of a threat when I get next to Harry". Exact dat is het. Harry Fraud haalt het beste in Dave East naar boven. De rapper klinkt scherp, gefocust en heeft inhoudelijk hier en daar ook wel iets te vertellen. Harry Fraud levert dan weer één van zijn best geproduceerde projecten af naar mijn mening. Deze LP heeft enorm veel herspeelbaarheid. Veel nummers concurreren met elkaar voor de top. Zeker qua productie is volgens mij Follow My Lead wel mijn favoriet, heerlijk pianowerk. Onze East Coast-gastheer doet wat hij moet doen, terwijl Uncle Snoop werkelijk zoals een vis in het water is op die track.

Naast Snoop Dogg doet Benny the Butcher het ook weer buitengewoon heerlijk op Everything Is Up, wat blijft hij toch ook een top duo met de beatbakker. Hot Peas & Butter is ook een geweldig nummer, AZ doet het oké... al heb ik nooit zijn legendarische status begrepen. Styles P doet het prima op Alley Oop, het type-productie waar hij wel weet van heeft. Zelfs die Reggae-zanger (Don Jiggy) stoort me voor geen meter op Rasta Pasta!

De twee gastheren halen voor de tweede keer het beste in elkaar naar boven. Over 5 jaar mogen ze van mij zeker met een derde album komen!