Rome Streetz - Sock It 2 My Pocket (2026)

Label: Mass Appeal

1. Yellow Brick Road (3:13)
  2. Son of a Gun (2:36)
  3. '95 Mega on Shrooms (3:11)

met Styles P

4. Belt 2 Ass (2:10)
  5. .22 (2:58)
  6. Prada in the Polaroid (2:13)

met Lloyd Banks

7. Cocaine Coltraine (3:11)
  8. Marathon or Race (2:20)

met Westside Gunn

9. Dreamcatcher (2:20)
  10. Time & Place (3:03)

met IDK

11. High Speed (2:40)
  12. Shoot Your Trophies (3:22)
  13. I Don't Know (3:33)
  14. Taylor Made Wave (3:07)

met OX OMNI

15. Sovren

avatar van Yestsida
geplaatst:
Rappen kan 'ie wel hoor!

Wie bekend is met Rome Streetz weet dat deze New York-spitter de gave heeft om boom bap producties volledig te verorberen. Hij heeft niet de meest aantrekkelijke stem en is zeker niet de meest interessante rapper, maar rappen kan hij als de beste hoor. Sock It 2 My Pocket brengt hij uit onder de vleugels van Nas, in de hoop om zo een groter publiek te bereiken.

Zoals je in het bericht hierboven kunt zien produceren met namen als Pete Rock, Denny Laflare, Conductor Williams, Havoc, 9th Wonder, The Alchemist en V Don redelijk grote namen voor de underground artiest. De gastheer zelf is zeer consequent op deze LP, van de producties ben ik echter niet altijd even overtuigd. Pete Rock (Son of a Gun), Conductor Williams (Belt 2 Ass), Havoc (.22), Denny Laflare (Cocaine Coltrane en Marathon or Race) en V Don (Taylor Made Wave) leveren elk materiaal af waar ik erg van kan genieten. De onbekende namen HeyCam (Prada in the Polaroid), Karbine NYC (I Don't Know) en Sovren (Elevate) zorgen ook voor lekkere soundscapes.

9th Wonder levert met High Speed een wat atypische beat af, kan met niet helemaal bekoren. The Alchemist geeft ons met Shoot Your Trophies een saaie en repetitieve productie.

Naar eigen zeggen wil hij met deze release een breder publiek bereiken. Dit wil zeggen dat Rome Streetz ook meer experimenteert dan dat we van hem gewoon zijn. Op Time & Place rapt hij over een "afrobeat"-productie (volgens hemzelf), een experiment waar ik niet meteen fan van ben. Het refrein van I Don't Know "zingt" hij zelf, ook iets wat ik hem niet meer wil horen doen.

De gastartiesten weten het album jammer genoeg niet naar een hoger niveau te tillen. Lloyd Banks en Westside Gunn leveren zeer solide werk af. IDK doet me denken aan Ab-Soul en doet me niets (kan ook te maken hebben met het feit dat hij te horen is op het (veruit) minste nummer).
Styles P laat wederom horen dat ik zijn genialiteit en gerespecteerd status maar niet kan begrijpen. OX OMNI is een naam dat ik nog nooit eerder voorbij zien komen heb... ik hoop ook dat het zo blijft.

Rome Streetz rapt op een niveau dat de meeste andere rappers nooit zullen bereiken. Wanneer hij dit doet op vuile grimey producties, en bijvoorbeeld in combinatie met een Lloyd Banks of Westside Gunn, merk je dat die sound zijn sterkte is. Vanaf het moment dat hij begint te experimenteren gaat het echter mis. Al bij al een solide album van deze spitter!

avatar van overmars89
Dreamcatcher!

Wat een beat!

avatar van overmars89
Rome's jaar was voor mij 2021. Die projecten uit die jaar heeft hij nooit meer overtroffen. Sindsdien brengt hij nog wel kwaliteit uit, maar omdat al zijn albums redelijk eentonig zijn zal hij denk ik nooit echt een klassieker droppen. Ook hier haal ik wel weer enkele harde tracks uit voor mijn playlist, maar als geheel is het toch een vermoeiende luistervaring.