Rachel Portman - The Cider House Rules (2000)

Score
Label: Sony Classical

1. Main Titles (2:16)
  2. Homer's Lessons (3:48)
  3. Young Girl's Bural (0:47)
  4. Homer Asks Wally for a Ride (1:32)
  5. Homer Leaves Orphanage (4:43)
  6. The Ocean (1:01)
  7. The Cider House (4:13)
  8. Wally Goes Off to War (1:54)
  9. Lobster Dinner (0:58)
  10. Burying Fuzzy (1:40)
  11. Homer & Candy on the Dock (2:21)
  12. Rose Rose Is Pregnant (1:21)
  13. Abortion (1:58)
  14. Pickers Leave (1:22)
  15. Dr. Larch Dies (1:38)
  16. Homer Returns to the Orphanage (3:42)
  17. Good-Night, You Kings of New England (1:06)
  18. End Credits (4:36)
neo
De piano is sterk vertegenwoordigt in deze score van Portman. In wezen is de hele score een groot thema, track voor track, maar zeer integer en mooi. Hoogtepunt ''Burying Fuzzy'' een trieste, ingetogen nummer, keer op keer geweldig. 4 sterren

avatar van dynamo d
neo schreef:

Ik heb gisteravond de film gezien en de schoonheid van deze score viel mij zeer op. Erg mooie filmmuziek, vooral ook aan het einde. Ik geef ook 4*

avatar van JohnWilliams
Prachtige muziek van Portman, ze is werkelijk één van de beste vrouwelijke componisten die ik ken.

avatar van ronnievb
Dat komt omdat er maar bijzonder weinig vrouwlijke componistes in het circuit rondlopen. Ik kan me verder enkel Wendy Carlos en wellicht Lisa Gerrard voor de geest halen, alhoewel zij zich ook niet helemaal toewijdt aan filmmuziek.

De muziek zelf is een verzameling variaties op één thema welke toch elke keer goed werken in de film. Erg zoet, maar gepast.