Red Hot + Dance (1992)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Label: Columbia

1. George Michael - Too Funky (5:36)
  2. George Michael - Do You Really Want to Know? (4:48)
  3. George Michael - Happy (4:04)
  4. Madonna - Supernatural [Original Arms House Mix] (5:39)
  5. Seal - Crazy [If I Was Trev Mix] (5:44)
  6. P.M. Dawn - Set Adrift on Memory Bliss [Richie Rich Mix] (5:17)
  7. Lisa Stansfield - Change [Metamorphosis Mix] (5:16)
  8. Young Disciples - Apparently Nothin' (The Re-Rub) (4:52)
  9. Sabrina Johnston - Peace (Nu-Mix) (5:41)
  10. Sly & The Family Stone - Thank You [Falettinme Be Mice Elf Agin) (Todds CD Mix]
  11. Crystal Waters - Gypsy Woman (Joey Negro's Mindmix) (5:19)
  12. EMF - Unbelievable [The Hovering Feet Mix] (5:03)
  13. Tomandandy - Theme from Red Hot & Dance [Gothic Mix] (4:06)
avatar van FunkStar
Heb de CD destijds gekocht vanwege nummer 4. Het is een non album track van Madonna. Supernatural nam ze in 1989 al op als b kantje van Cherish. De verder op deze CD is een remix maar niet slecht gedaan.

Verder allemaal goeie remixen van bekende platen zoals EMF, Crystal Waters, Seal en Lisa Stansfield.

Ook het lekkere Too Funky van George Michael is er op terug te vinden!

avatar van rkdev
Puur aangeschaft voor de 3 nummers van George Michael, maar die maken deze aankoop dan ook meteen de moeite waard. Rest volgens mij 1x beluisterd...

avatar van dynamo d
Slap album om gauw te vergeten behalve dan inderdaad de 3 nummers van George Michael.

avatar van Madonna
Voorkant foto is van Keih Haring ....(overleden aan AIDS) ..
De CD een paar keer beluisterd en daarna nooit meer.
Nummers van George vond ik toen erg leuk en het nummer "Apparently Nothing",
Aardige compilatie.

-3-

TheArtfulDodger
Zowel Happy als Do You Really Want To Know behoren wat mij betreft tot George Michael's allerbeste dansplaten, met zéér scherpe teksten...

*Happy
Some bald guy with a seven-year itch?
You don't dig men but you'll fuck 'em if they're rich
You can't be with me
You're a lowlife, daughter of a son of a bitch

*Do You Really Want To Know
And even as we speak
The world is full of lovers
Night after night, week after week
Trusting to luck and a pocket full of rubbers

avatar van pureshores
Leuke verzamelaar die ik weer eens heb geluisterd. Too funky bijt het spits af en is gelijk 1 van de toppers, Happy is een midtempo nummer dat ook meteen blijft hangen.
Exclusieve remixen van EMF (Brian Eno) en Seal (Ben Chapman) maken het toch een hebbeding.
Het nummer van Sly & Robbie valt compleet uit de toon en de anonieme clubdance van Sabrina Johnson is ook geen blijver

avatar van tnf
tnf
Dat nummer van Sabrina Johnston vind ik juist best plezierig klinken. Die heb ik pas een paar jaar geleden gevonden via een of andere internetzender, het had wel iets waardoor het opviel.

avatar van pureshores
Het is wel een classic 90's house anthem tnf maar in de context van dit album vind ik het misplaatst aangezien het toch een (redelijk) grote namen album is (Madonna en George Michael zie je niet vaak iets afstaan aan een verzamelalbum). Maar ja het album is al een dikke 21 jaar oud dus wat doen we er nog aan

avatar van Poles Apart
pureshores schreef:
Het is wel een classic 90's house anthem tnfMaar ja het album is al een dikke 21 jaar oud

Dat moet dan wel onderhand een behoorlijk dikke 21 jaar zijn.... Zo eentje met een extra 3 bonusjaartjes?