The Lords of the New Church - The Lords of the New Church (1982)

Label: Illegal

1. New Church (3:31)
  2. Russian Roulette (3:48)
  3. Question of Temperature (2:56)
  4. Eat Your Heart Out (2:35)
  5. Portobello (2:59)
  6. Open Your Eyes (3:29)
  7. Livin' on Livin' (3:25)
  8. Li'l Boys Play with Dolls (3:42)
  9. Apocalypso (3:10)
  10. Holy War (4:23)
avatar van reptile71
Post-punk (?) die neigt naar een wat commerciëler rock geluid.
In principe niet echt mijn muziek, maar er staan een aantal nummers op waarbij het na een paar keer draaien lijkt alsof ik ze al een eeuwigheid ken. Geen idee hoe het zit. Het gaat voornamelijk om Russian Roulette, wat ik eigenlijk best een leuk nummer vind, Open Your Eyes, Li'l Boys Play with Dolls en Holy War.
Heel bizar, heb dus geen idee of ik sommige nummers (voornamelijk de refreins) nou echt al kende of dat ze zo gemaakt zijn dat het zo lijkt dat ik ze al langer kende. Alleen hierom al wil ik dit album in elk geval een voldoende geven: 3*

Inderdaad een wisselvallig album, maar in zijn totaal klinkt het niet verkeerd.

avatar van wizard
Inderdaad een wat wisselvallig album, dit debuut van The Lords of the New Church. Het album begint sterk met geloofsbelijdenis New Church, en ook Russian Roulette mag er zijn. Daarna duurt het tot Open Your Eyes voordat er weer een nummer voorbijkomt dat echt de moeite waard is.
Dat betekent niet dat die drie nummers die voor Open Your Eyes staan, skipnummers zijn. Ook de wat mindere nummers hebben namelijk hun momenten. Sommige meer dan andere trouwens. Het geluid dat de Lords op dit album laten horen, afwisselend galmend en opgejaagd, bevalt me wel.
De B-kant van dit album, beginnend Open Your Eyes, een als muziek verpakte oproep aan de luisteraar om z’n ogen te openen voor alle leugens van politici (what’s new?), vind ik beduidend beter dan de A-kant. Alleen Apocalypso bevalt me niet zo goed.

Ondanks de wisselende kwaliteit van de nummers is dit toch een onderhoudend, aanvankelijk voor mij bijna verslavend album. Als geheel dus. Als ik de nummers los beluister, wordt mijn enthousiasme een stuk minder.

3.5*

avatar van Castle
Na lange tijd weer op mijn draaitafel gelegd. Zoals eerder een dijker van een opener die al snel naar meer smaakt, maar dan snel in zakkend naar middelmatig.
Door zijn nostalgische gevoel toch de sterren laten staan.
Wel heb ik een geheel zwarte hoes met gouden letters en zwaard, heruitgave?

avatar van Premonition
In 1982/83 vervaarlijk ogende band (een soort Pornography The Cure to the max), die relatief goed in het gehoor liggende (post)punk en powerpop songs liet horen. Schijn bedriegt dus. Toen links laten liggen, maar eigenlijk best wel ok, nu ik het weer hoor. Russian Roulette is net als in 1982, weer erg actueel en een fijne compositie.

avatar van Samimo
Stiv Bators en z'n dead boys waren duidelijk beter....maar ja....lords of the new church was m'n 1e "punk" concert in de zaaltje arena aan de kruiskade in Rotterdam!
Paar leuke nrs