Brand Nubian - Everything Is Everything (1994)

Label: Elektra

1. Word Is Bond (4:01)
  2. Straight Off da Head (4:32)
  3. Weed Vs Weaves (Interlude) (0:53)
  4. Nubian Jam (5:21)
  5. Alladat (4:16)

met Busta Rhymes

6. Step into da Cipher (5:15)

met Serge, Maestro Manny en Snagglepuss

7. Sweatin' Bullets (3:59)
  8. Lookin' at God (Interlude) (0:56)
  9. Lick dem Muthaphuckas [Remix] (5:39)
  10. Another Day in the Beast (Thoughts from a Criminal) (0:53)
  11. Claimin' I'm a Criminal (5:30)
  12. Gang Bang (3:33)
  13. Down for the Real (4:29)
  14. Return of the Dread (4:53)
  15. What the Fuck (3:51)
  16. Hold On (4:15)

met Starr

avatar van P Jay
Minder goed dan "One For All" en ongeveer even vermakelijk als "In God We Trust". Wel een andere sfeer. Ik vind dat het soms wat West Coast-achtig aandoet, met luie baslijntjes en soms wat G Funk-achtige sounds.

De flow is erg vlot en gaat mooi gepaard met de diepe bassgrooves. Tekstueel is het wel iets minder soeps en weer veel aggressie jegens blanken vanuit Nation of Islam-oogpunt.

Niet de klassieker zoals "One For All" en een hang naar het aggressieve, gewelddadige, maar erg genietbare flow en sound, zeker geen slecht album!

3,5 *

avatar van Lucanova
P Jay schreef:

3,5 *

Ik sluit mij hier volledig bij aan:) niets meer, niets minder.

avatar van principal2000
Geen slecht album, maar bevat voor mij toch te veel nummers die ik skip. Productie is eigenlijk best wel sterk, maar ik vind het geheel toch net niet een goede combinatie. De interludes zijn overbodig en er worden een paar overduidelijk / overbekende samples gebruikt. Lord Jammar is toch wel degene die de show steelt.

avatar van Shelter
Dit is een totaal ander album dan de klassieker "One for all"...
Wel verrassend... het heeft een hele donkere grauwe stijl over het hele album...bijna even donker als Onyx's All we got iz us.
De beats zijn hard en er zitten weliswaar nog jazz elementen in maar geheel op een andere manier gebruikt.
Ik vind het echt een lekker album, vooral als je wat agressie kwijt moet. Alleen Alladat vind ik wat te druk en Sweatin bullets vind ik iets minder, voor de rest rauwe top nummers met lekkere zware beats en rappers die boos zijn. 4*

avatar van royals
Voor mij nog steeds hun beste album. Beats, hooks, lyrics. Dreigend sfeertje. Claimin' I'm A Criminal, Hold On, Word Is Bond en Return Of The Dread vind ik hun beste tracks ooit gemaakt.

Rene1979
Brand Nubian classic, beste plaat van hun