Keith Murray - The Most Beautifullest Thing in This World (1994)

Label: Jive

1. Live from New York (1:20)
  2. Sychosymatic (2:57)
  3. Dip Dip Di (3:14)
  4. The Most Beautifullest Thing in This World (3:46)
  5. Herb Is Pumpin (2:28)
  6. Sychoward (0:37)
  7. Straight Loonie (3:20)

met Jamal

8. Danger (3:37)
  9. Get Lifted (4:02)
  10. How's That (3:07)

met Redman en Erick Sermon

11. The Chase (0:43)
  12. Take It to the Streetz (3:56)
  13. Bam Bam Zee (2:16)

met Paul Hightower en Hurricane Gee

14. Countdown (0:23)
  15. Escapism (4:02)
  16. The Most Beautifullest Thing in This World [Green-Eyed Remix] (3:49)
avatar van Dielie
1 van de weinige hiphop albums die ik drie keer na elkaar kan beluisteren zonder dat verveling toeslaat, 5 ze moat

avatar van P Jay
Verhoogd naar 4*: gewoon erg vermakelijke mid-nineties plaat! Erick Sermon bring tha funk, as usual. En Keith zorgt voor his "vocabulation" en heeft een aparte, doch leuke flow!

Niets bijzonders, maar voor de boom bap freaks: must have!

favo's: Dip Dip Di, Get Lifted, The Most Beautifullest Thing... & How's That!

Mojo Pin
Keith Murray zit toch bij We Are Scientists? Was hij vroeger een rapper?

avatar van P Jay
Da's een andere Keith Murray! (heb het opgezocht op AMG)

Mojo Pin
Jammer, ik zag hem er eigenlijk wel voor aan

avatar van ewalk
get lifted!!

klassieker, voor mij tenminste. zitten een aantal zeer goede nummers op;get lifted,Straight Loonie,How's That, The Most Beautifullest Thing.
hoe redman er ook inkomt op hows that, egt vet

Relax
Hey, mijn bericht is verwijderd geloof ik, ik poste hier nog dat dit album in Amerika een classic is.

jorisje123456
Relax schreef:

En volledig terecht!

avatar van thomzi50
Inderdaad een lekker album. Heerlijk mid-nineties gevoel, leuke gastrappers, fijne sfeer. Jammer dat ik alleen Keith Murray geen grootse rapper vind, hij maakt het geheel nooit echt beter.

avatar van Kill_illuminati
Ik ga dit album maar eens zo snel mogelijk aanschaffen aangezien ik een soort Keith Murray fan ben aan het worden.

avatar van hiphopisntdead
Ook maar eens gekocht, sinds ik al de goede reacties zag, goed album met een lekkere sfeer eroverheen en goed geproduced door Erick Sermon

avatar van principal2000
Redelijk leuk album wat zwaar leunt op funk samples en diepe, zware bassen. Keith Murray heeft een prettige flow en stem en articuleert goed. Uitschieters zijn uiteraard de titeltrack (beide versies), Get Lifted en How's That. Bij dit album is het een voordeel dat de speelduur niet lang is. Ik vermoed dat Keith niet een album met langere speelduur kan dragen en er staan toch te weinig nummers op die er bovenuit springen. De interludes hebben geen toegevoegde waarde en dan blijven slechts 12 tracks over waarvan 1 remix. 3 toptracks uit 11 nummers vind ik wat karig. Toch ligt de ondergrens niet al te laag, waardoor ik nog net aan 3,5* kom voor Keith's debuut.

avatar van Nr.4
Lekker album, goed geheel door de producties en Keith Murray is prettig om naar te luisteren. Escapism vind ik ook zeer tof.

avatar van Nr.4
How's that, wat een banger. Vermakelijk album ook verder.

avatar van Stephaen
Titelnummer is absoluut hoogtepunt van het album. Alleen de singleremix van Get Lifted komt in de buurt, maar die is beter dan de albumversie. Toch een van de betere tracks. Productie is kwalitatief goed, maar niet echt memorabel. Keith Murray heeft een goede flow, maar enkele zwakke gastoptredens en slecht uitgewerkte nummers halen het niveau naar beneden. De korte speelduur biedt ook geen ruimte om zwakke nummers weg te laten en wekt de indruk van een gehaaste release.