Organized Konfusion - The Equinox (1997)

Label: interscope

1. Interior Assasin's Car 3:35 AM (Skit) (1:03)
  2. They Don't Want It (1:24)
  3. March 21 3:45 A.M. (Skit) (0:57)
  4. 9xs Out of 10 (1:49)
  5. Questions (4:41)
  6. Soundman (5:10)
  7. Move (3:23)
  8. Confrontations (3:54)
  9. Life & Malice Exterior Club Nite (Skit) (0:34)
  10. Numbers (4:13)
  11. Shugah Shorty (5:14)
  12. Interior Car Nite (Skit) (0:40)
  13. Invetro (4:31)
  14. Chuck Chesse (3:13)
  15. Interior Marisol's Apartment (0:57)
  16. Sin (3:17)
  17. Hate (3:18)
  18. March 21 - 3:47 A.M. (Skit) (0:52)
  19. Somehow, Someway (8:38)
  20. Epilogue (1:14)
  21. Unknown (3:22)
avatar van Chriz
Deze laten liggen en volop genieten van hun eerste twee geniale albums.

avatar van frans swa
voor de hoes hoef je t ook niet te doen

avatar van P Jay
Zo barslecht is dit album nu ook weer niet. Het lijdt alleen een beetje onder het keurslijf van het conceptalbum: te veel skits, misschien ook te veel de neiging om nummers in teken van een vooropgesteld concept te maken,... Het is wel een conceptalbum, maar toch is het niet homogeen genoeg. Er staan echter wel erg sterke momenten om.

O.K.'s rhymes zijn sowieso erg sterk en sommige beats (hoewel zelden op dit album erg prominent aanwezig en dominerend) zijn ook zeker te genieten. Ik denk aan "Questions", "In Vitro", "Numbers", "Confrontations" en nog andere nummers. "Chuck Cheese" is het enige nummer dat écht niet my cup of tea is. De rest varieert van gewoon degelijk tot erg goed. Wel geef ik toe dat dit het minste album is van de drie, maar dit album kan natuurlijk nog altijd groeien. Vind "The Equinox" bijvoorbeeld niet slechter dan het vaak gelauwerde "Internal Affairs" van Pharoahe Monch...

avatar van Kos
Kos
Sluit me helemaal aan bij P Jay hierboven. Ik moet wel zeggen dat ik het album soms wel heel goed trek en soms helemaal niet, weet ook niet hoe dat komt.

Al met al ben ik bang dat het album gewoon niet speciaal genoeg is voor de Organized standaard.

avatar van gweah
Ik kan mij ook vinden in bovenstaande commentaren van P Jay en Kos.

Maar ik vind dit toch stukken beter dan Internal Affairs, dat is wat meer een standaard album (met een hele hele dope MC natuurlijk).

Het heeft me nogal edit-werk gekost in iTunes om dit een beetje luisterbaar te maken.
Invetro is weer zo'n briljant concept, beetje vergelijkbaar met Fetus van Nas maar dan beter en creatiever.
Nas lijkt wel vaker ideeen en concepten van Organized af te kijken: ook I Gave You Power heeft toch wel erg veel raakvlakken met Stray Bullet.

avatar van MAS
MAS
Stukken minder dan hun eerste 2 albums die ik als klassieker beschouw maar toch een waardige afsluiter van hun carrière als groep.