The Cassandra Complex - Generating Station Complex (2026)

1 stem

Electronic / Rock
Label: COP

1. Moscow Idaho [Gscx Version] (3:07)
  2. The War Against Sleep [Gscx Version] (3:55)
  3. What Can I Do for You [Gscx Version] (3:28)
  4. Nightfall [Gscx Version] (3:15)
  5. One Millionth Happy Customer [Gscx Version] (6:06)
  6. [In Search of) Penny Century (Gscx Version] * (6:08)
  7. Second Shot [Gscx Version] (4:58)
  8. Ground [Gscx Version] (3:48)
  9. Why [Gscx Version] (4:48)
  10. March [Gscx Version] (6:02)
avatar van E-Clect-Eddy
Een 'nieuwe' van The Cassandra Complex... ja en nee dus. Ze hebben de nummers opnieuw opgenomen, dus geen remixes op basis van de oorspronkelijke basis-tracks. Ik zie een vergelijkbare werkwijze bij hun Belgische collega's van Telex op hun aanstaande release Maxi.

Ik vraag me af of dit idee uit nood geboren is. Tenslotte zal de oorspronkelijke hardware uit de jaren 80 mogelijk niet meer (storingsvrij) werken en geen vervangende onderdelen meer zijn om ze te repareren als dat überhaupt mogelijk is.

Ben wel benieuwd, bij Telex is de single van Moskow Disco behoorlijk gelijk aan het origineel alleen langer en met meer studio-spielerei toegevoegd en klinkt gewoon als het origineel die langzaam in een remix verandert.

avatar van E-Clect-Eddy
Zo op het eerste gehoor zijn de nieuwe opnames meer opgeschoven naar Industrial Rock en af en toe Gothic Rock, iets minder gruizig, minder agressieve sampler-synths. Ik vermoed dat ook de zang opnieuw is opgenomen maar vind het lastig te onderscheiden, staat wel iets prominenter in de mix. Daarnaast krijgt de gitaar meer de ruimte en daarmee schuift het soms op richting het geluid van The Sisters of Mercy en The Neon Judgement. De laatste nummers hebben wat meer Electro invloeden.

Alhoewel de nummers vrij trouw zijn aan de originelen, blijven die toch wel mijn voorkeur hebben. Dit is dan gewoon een fijne verzamelaar met iets anders klinkende versies van hun 'bekende' werk.

Het is een album, zoals vele van TCC waarbij je het volume flink moet open zetten want het klinkt gewoon vreemd als je dit niet doet. Misschien dat ze de compressie te strak hebben doorgezet.