Jason and The Scorchers - Fervor (1983)

Label: EMI

1. Absolutely Sweet Marie (3:11)
  2. Help There's a Fire (2:07)
  3. Can't Help Myself (2:53)
  4. Hot Nights in Georgia (2:30)
  5. Pray for Me Mama (I'm a Gypsy Now) (3:52)
  6. Harvest Moon (3:24)
  7. Both Sides of the Line (3:47)
Ik ben de trotse bezitter van een vinyl exemplaar, overigens pas aangeschaft na Lost & Found. Dit was rond de tijd van mijn eindexamen HAVO mijn favoriete band. Cowpunk was toen even in mode. Nu ik het weer terugluister concludeer ik dat niet alle nummers even sterk zijn, maar ook om sentimentele redenen toch een 4,0

IJsbergsla
Uitstekende en opwindende voorganger van hun opus magnum Lost & Found.
Mooi Dylan cover knalt er meteen uit en ook de andere 6 songs staan als een huis.
De songs worden meestal bij het verzameld werk van Jason toegevoegd.
Zoals op de CD Are You Ready For The Country (vol.1)
Een concert bijwonen van deze jongens was altijd een feest.
Jammer dat de groep in de vergetelheid is geraakt.

buizen
Dit waren nog eens EP's.
Beginnende band, te weinig geld (of songs) voor een hele elpee en toch iets willen en kunnen uitbrengen dus hup: een EP. Die eerste EP's van bands zijn vaak legendarisch.
De mannen trappen af met een cover van Dylan en wat voor een uitvoering!
Hot Nights in Georgia had een Hanoi Rocks - nummer kunnen zijn.
Verder nog veel country en nog weinig 'punk' op dit album, maar dat zou op Lost & Found allengs anders worden. Both Sides of the Line geeft daarvan alvast een voorproefje.
4 sterren, mede i.v.m. het unieke en de originaliteit.

avatar van Germ
Germ (crew)
Grappig dat Buizen hierboven Hanoi Rocks aanhaalt, die naam kwam ook bij mij op na het luisteren van Absolutely Sweet Marie.

Over het album, prima rock n' roll met en flinke country inslag.