Steven Wilson - Requiem for a Village (2026)

geen stemmen

Label: Fiction

1. Swirl in a Lark’s Eye (2:41)
  2. Requiem for a Village (7:55)
  3. The Same River Twice (3:23)
  4. Now Departing (7:20)
  5. Hiraeth (2:25)
  6. On Chapel Slope (4:53)
  7. Murmuration (7:15)
  8. Cursus Fingerprint (2:41)
  9. A Basket of Bees (4:32)
  10. Great Green Map (5:08)
  11. Wheel (3:55)
  12. The Old God Is Buried (2:00)
  13. Low Requiem * (2:41)
  14. Requiem for a Village [Demo Version] * (9:11)
  15. Born but Never Asked * (4:09)
  16. Steeple Song * (2:42)
  17. On Chapel Slope [Katherine Priddy Version] * (5:57)
  18. Valentinesque * (4:55)
  19. Requiem for a Village - the Original Soundtrack * (17:09)
  • vanaf 6 november te koop
avatar van E-Clect-Eddy
Voor een requiem is de single eigenlijk best wel opgewekt... en goed toegankelijk ondanks de lengte

Ben niet zo bekend met het werk van dit heerschap... beetje Math-Rock meets Art Rock ofzo.

En teksten van Andy Partridge... lees ik op SW's site voor het album

Misschien toch iets voor mij

avatar van Erikpol
On Chapel Slope nu ook op Spotify

avatar van crosskip
Het titelnummer doet me wel erg denken aan het geluid en riffs van Porcupine Tree zo rond In Absentia / Deadwing. Sowieso heeft het qua structuur heel veel gemeen met het nummer Deadwing zelf. Zonde, ik heb niet zoveel met die "metalriffs" van die periode. Al is die groove rond 3 minuten wel weer lekker zeg.

avatar van Wouter30
On Chapel Slope klinkt ook niet verkeert.

Benieuwd naar de rest.

avatar van E-Clect-Eddy
is dat een oboe na circa 2,5 minuten op "On Chapel Slope" of toch een bewerkte gitaarnoot ?

Klinkt als een soort Ambient / Alternative nummer van Placebo door die stijl van zingen !?

avatar van meneer
De trouwerij is geweest. Er waren vele dolende zielen te gast. Één levende. Wilson zelf was één (levende of niet) ziel van het huwelijk. Langzaam wordt The Village aan ons onthuld. Gelukkig ging een ieder weer terug naar waar ze vandaan kwamen.

avatar van legian
De eerste twee singles doen mij alvast meer dan de voorgaande paar albums deden. Dit kan zowaar weer eens een topper worden van de beste man. Met de focus op het menselijke aspect van muziek maken. En uiteraard weer een uiterst zorgvuldig verzorgde en typerend afwijkende marketing.

Ik begin zowaar een beetje hyped te worden voor deze plaat.