Weedeater - God Luck and Good Speed (2007)

Label: Southern Lord

1. God Luck and Good Speed (4:25)
  2. Wizard Fight (2:18)
  3. For Evans Sake (7:08)
  4. Alone (2:14)
  5. $20 Peanut (2:56)
  6. It Is What It Is (5:12)
  7. Gimme Back My Bullets (4:15)
  8. Weed Monkey (7:28)
  9. Willow (2:58)
avatar van essence
Pompende doom/stoner metal met een sublieme bassound. Een stem die klinkt alsof ze op een dieet zit van scheermesjes en Four Roses Bourbon (geef mij maar echte single malt, maar tja, het zijn Amerikanen en dan nog uit het zuiden). Lemmy watch out!
Ik hou hier wel van en hoop dan ook dat deze mannen niet gauw door hun voorraad heen zitten! Good stuff!
En alweer een pluim voor Southern Lord!

avatar van scabiosa
Scheurend, blazend, pompend en knetterend. Ik vermoed dat de buren en mijn speakers dit plaatje liever zien gaan dan komen. Maar man, wat een energie!!!
Steve Albini heeft alweer eens een zalige oerdroge sound gecreeerd.
vet!

avatar van MichelDumoulin
essence schreef:
doom/stoner

Wordt door sommigen ook wel ´stoom´ genoemd.

avatar van essence
tja, we willen alles in een apart hokje steken. Dat verkoopt beter. En de metal gaat hierin duidelijk de weg van de electronica in. Wat gaan we nog krijgen: sludge/doom = sloom, doom met reggae invloeden = droom, ...

bro
reggae invloeden, haha! Ik heb ze niet gehoort. Behalve als je bedoelde omdat het wat grooved..

avatar van essence
Dat zei ik natuurlijk ook niet.

bro
oooow, ja juist. Ekskoeses!
Had wat slordig gelezen blijkbaar. 'T zal niet meer voorvallen Essence, beloofd

avatar van essence
Nu nog die stem omhoog en alles is vergeven

alé vooruit, een 2.5* is hem nog wel waard
Misschien dat ik ooit wel van gedacht verander, wie zal het zeggen.