Waterson:Carthy - Fishes & Fine Yellow Sand (2004)

Folk
Label: Topic

1. Goodbye Fare You Well (3:48)
  2. The Oxford Girl (5:07)
  3. The Galopede / Walter Bulwer's No. 2/Walter Bulwer's No. 1 (4:29)
  4. Newry Town (6:35)
  5. Farewell Lovely Nancy (4:47)
  6. Black Muddy River (4:09)
  7. The Quadrille / The Tempest / The Portland Fancy (5:17)
  8. Napoleons Death (4:29)
  9. Green Broom (4:01)
  10. George Till's No. 2/George Till's No. 1 (4:39)
  11. Captain Kidd (9:02)
  12. Twenty One Years on Dartmoor (5:24)
Veel oude volksliedjes over treurige mensen, de zang is perfect. Ook Tim van Eyken (harmonica) de enige die niet tot de familie behoort, zingt uitstekend en neemt o.a. Napoleons death voor zijn rekening. In de linernotes leest men dat het lied Black Muddy River op een vreemde manier tot stand kwam. Een onbekend persoon stuurde Norma Waterson dat lied op een bandje voor haar solo cd. Uiteindelijk was het de producer John Chelew die er achter kwam dat Jerry Garcia en Robert Hunter van Grateful Dead het lied hadden gecomponeerd. Black Muddy River belandde dus op dit schijfje. Het enige negatieve van deze cd vind ik de instrumentale nummers, op folk albums klinkt het dan al snel als polka muziek.