Ron Wood - The First Barbarians Live from Kilburn (1974)

Label: Wooden

22. Sure the One You Need
  23. Crotch Music
  24. I Can Feel the Fire
Harald
Nadat Ronnie Wood de opnames voor zijn eerste solo plaat "I've Got My Own Album To Do" had afgesloten, heeft hij samen met Keith Richards (guitar, keyboard & vocals), Rod Stewart (vocals on Mystfies Me & Take A Look At The Guy), Ian McLagan (keyboards), Willie Weeks (bass) en Andy Newmark (drums) in 1974 het Kilburn optreden gegeven om te zien hoe de nieuwe songs bij het publiek aankomen maar ook om zijn eerste solo plaat te promoten. Die band is bijna identiek met de studio band van zijn eerste solo plaat, alleen Mick Jagger en Mick Taylor deden bij het Kilburn concert niet mee. Al jaren was dit concert alleen als bootleg in de handel maar is nu eindelijk op Ron Woods eigen label "Wooden Records" verschenen.

In deze periode van zijn leven was Ron nog steeds gitarist bij de Faces.

De tracklists van de CD en van de DVD zijn niet identiek.(...er is van de CD ook een versie op DVD.... maar de tracklists zijn niet identiek)
Beide beginnen echter wel met een sterk intro waar speciaal drummer Andy Newmark zijn talent laat zien. Er zijn dan verder alle songs van de solo plaat te horen en te zien, alleen If You Gotta Make A Fool Out Of Somebody staat alleen op DVD.. geweldige plaat....geweldige DVD.

(Track 1 - 12 is de cd, track 13 - 24 de DVD)

avatar van Thunderball
Zie je wel dat ie bestaat!! Ik zei het toch?
De cd is errug goed, maar de dvd is van zeer belabberde kwaliteit.

Eigenlijk kun je het niet maken zo iets officieel uit te brengen. De eerste drie nr's ofzo zijn niet te bekijken zo slecht. Daarna wordt het gelukkig beter, maar het blijft een zeer matig bewaard gebleven opname.

Er is ook een bootleg dvd hier van en die heeft veel minder tot bijna geen storingen, helaas is de scherpte wel minder.

PS: De riff bij Shirley is gewoon die van Monkey Man! Het schijnt dat Wood dat een van de beste riffs vindt!!

Harald
Thunderball schreef:
Zie je wel dat ie bestaat!! Ik zei het toch?
De cd is errug goed, maar de dvd is van zeer belabberde kwaliteit.

Eigenlijk kun je het niet maken zo iets officieel uit te brengen. De eerste drie nr's ofzo zijn niet te bekijken zo slecht. Daarna wordt het gelukkig beter, maar het blijft een zeer matig bewaard bebleven opname.

Klopt, die DVD heeft in het begin kleine storingen....maar toch is deze de moeite waard. Ik heb ergens gelezen dat die mastertapes voor deze DVD beschadigd zijn en een betere optie niet meer mogelijk was.

avatar van vin13
Ik vind wel als je de dvd officieel verkoopt er een waarschuwing op moet staan voor de zeer slechte beeldkwaliteit en het geluid is ook erg ruisig. Alleen de cd is voor de oude opnames redelijk goed te noemen en de band speelt lekker funky en ze hebben lol. Shirley is een handvol Monkeyman maar ook Can't you hear me knockin'. De bassist Willie Weeks is een pluspunt voor wat funk in de rock. De nrs. zijn ook redelijk tot goed te noemen.

Casino Boogie
Heerlijk album is dit. Tuurlijk is de geluidskwaliteit matig en het beeld van de DVD had ook beter gekund, maar voor mij drukt dat de pret absoluut niet. Wood en consorten zetten een heerlijke show neer

avatar van pintjebier
Leuk hoe Monkey Man in Shirley is verwerkt. Een keur aan muzikanten, het is opletten met deze nummers, gemakkelijk achteroverleunend meepingelen kan hier niet. De nummers zijn vrij trouw aan de studioversies gebracht, 't zijn dan ook allemaal nieuwe nummers. Het klinkt alleen als geheel beter dan op I've Got My Own Album To Do, de geluidskwaliteit is redelijk tot prima. Blij dat ik hem heb. En de Stones mogen blij met Ronnie zijn.