Ted Hawkins - The Kershaw Sessions (1995)

Alternatieve titel: Live at the BBC

1 stem

Blues
Label: Strange Roots

1. Bring It on Home Daddy (3:02)
  2. Cold & Bitter Tears (2:12)
  3. Happy Hour (3:39)
  4. Ladder of Success (3:06)
  5. Sorry You're Sick (2:08)
  6. Bad Dog (2:25)
  7. All I Have to Offer You Is Me (2:33)
  8. Watch Your Step (2:33)
  9. Daytime Friend (3:22)
  10. I Got What I Wanted (3:46)
  11. Just One Look (3:18)
  12. Bring It on Home Daddy (3:02)
  13. Happy Hour (3:39)
  14. I Started Loving You Again / All I Have to Offer You Is Me
  15. Who Do You Love? (5:06)
  16. Dollar Tree (4:48)
  17. Ain't Got Nothing Yet (2:34)
  18. No Other Love for Me (3:26)
  19. Nowhere to Run (5:01)
avatar van potjandosie
de "Kershaw Sessions" is een postuum verschenen album van de uit Biloxi, Mississippi afkomstige wijlen singer/songwriter Ted Hawkins met live opnames die voor de BBC werden gemaakt. de man met een turbulent leven achter de rug had voor het eerst succes in Europa en met name in Engeland bij het verschijnen van zijn debuut album "Watch Your Step" (1982) en groeide daar uit tot iemand met een cult status. voor die tijd verdiende hij de kost als straatmuzikant op Venice Beach in Los Angeles.

op dit album staan 12 eigen liedjes van Ted Hawkins plus 7 covers. de meeste nummers verschenen al eerder in andere versies op zijn studio en verzamel albums "On the Boardwalk" en "Songs from Venice Beach", uitgezonderd "Daytime Friend" (Ben Peters) en "Just One Look" (Doris Payne/Gregory Carroll) waarmee Doris Payne aka de r&b zangeres Doris Troy ooit een hitje scoorde. een aantal andere covers zijn "All I Have to Offer You Is Me" (Dallas Frazier/A.L. Owens) een country lied dat in 1969 een hit was voor Charley Pride, "I Got What I Wanted" een nummer van r&b zanger Brook Benton en het bekende "I Started Loving You Again" eveneens een country lied van Bonnie Owens en Merle Haggard.

dit album met weliswaar veel doublures is desondanks de moeite van het beluisteren waard. heb een zwak voor de man die ik ooit live mocht bewonderen tijdens een concert midden 80's op een klein Nederlands podium. zijn intense, soulvolle zang in de traditie van Sam Cooke weet ook in deze uitgeklede versies te ontroeren met sterke eigen nummers als "Cold & Bitter Tears", "Watch Your Step" en "Sorry You're Sick. aan het hierboven genoemde blues genre kun je de genres country, folk en soul toevoegen.

de nummers werden tijdens meerdere sessies voor de BBC in 1986, 1987 en 1989 opgenomen.

Ted Hawkins (R.I.P. 01-01-1995)