The Alan Price Set - The Price to Play (1966)

Rock / Pop

10. I Can't Turn You Lose
  11. Critic's Choice
  12. Hi-Lilli, Hi-Lo
avatar van heartofsoul
In mei 1965 verliet Alan Price (hammond orgel en piano) The Animals en werd hij vervangen door Dave Rowberry van The Mike Cotton Sound. Al snel richtte hij een eigen groep op met drie blazers, The Alan Price Set, waarmee hij twee albums maakte en een reeks hits scoorde. Dit eerste album bevat rhythm andblues, soul en blues, alle nummers zijn covers, al sluit het af met Hi-Lilli, Hi-Lo, dat meer een popkarakter heeft. De stem van Alan Price is naar mijn mening niet altijd toereikend voor dit repertoire; bijvoorbeeld I Can't Turn You Loose (bekend van Otis Redding) komt enigszins tekort. Overigens vind ik het een heel goed album dat mij niet teleurstelt. Vooral Goin' Down Slow van St.Louis Jimmy kan mij wel bekoren, en er staan op dit album ook twee goede instrumentals, Honky Tonk en Critic's Choice. Vorig jaar verzorgde Edsel een uitgave van zo'n beetje alle plaatopnames van The Alan Price Set met een boxje met 3 cd's, waarvan de eerste cd dit debuutalbum bevat.