Thunderdome III (1993)

Alternatieve titel: The Nightmare Is Back!

Electronic / Dance
Label: Arcade

1. Riot Squad - Nonshlen Tustokken (Ode to Vortex) (4:15)
  2. Scarface - Speedy Gonzales (4:13)
  3. Leathernecks - At War (3:19)
  4. Technohead - The Passion [Mokum Mix] (5:03)
  5. Kuadra - La Onda [La Onda de Einstein Mix] (4:28)
  6. Bardot - Vive La Revolution (3:33)
  7. Program 1 - World's Famous M.F. [Live at Hellraiser A'dam] (3:05)
  8. Cellblock X - House of Spoo [Remix] (3:57)
  9. Moby - Thousand (4:23)
  10. Mind Candy - Mind Destroyer (3:43)
  11. Frankfurt Terror Corp. - Mr. Dabolina (4:05)
  12. H.I.M. - White Sports [Fine Line Mix] (4:06)
  13. S-Ence - Take Control (2:44)
  14. La Casa - Mutha Fucka House (3:46)
  15. Apocalyptic Heroes - Hardcore Devine (5:01)
  16. Color Climax Corporation - Blok Mig Ud (4:44)
  17. Tumor - Tumult (3:06)
  18. Senseless - External (5:59)
  19. Ramirez - El Gallinero [Axis Remix by DJ Mental Theo & DJ Charly Lownoise] (4:22)
  20. Lenny Dee - Fucking Hostile [Remixed by Disintegrator] (4:12)
  21. Fiamma - Fiesta Italiana (3:37)
  22. Dream Your Dream - Soushkin (4:29)
  23. Ilsa Gold - Up (5:10)
  24. DJ Hooligan - B.O.T.T.R.O.P. [Gizmo! Remix] (5:11)
  25. Omar Santana - Step the Fuck Back (Salve Invaders E.P.) (5:32)
  26. Ace Cosmic - Why (4:29)
  27. MF 1 - Antibiotic Prod (4:05)
  28. Thunderball - Bonzai Channel One (3:55)
  29. Nasty Django - King of FFM (3:30)
  30. The Dentist - Logan-3 (Retrogramme Complete) (3:54)
  31. Hocus Pocus - Here's Johnny (Hardcore) (3:57)
  32. Force Mass Motion - Chemical Warfare (3:51)
  33. VCF - Hydrochloric (5:04)
  34. High Energy - The Box (5:00)
  35. Next Fashion - Error [Bosca Gabbard Remix] (3:10)
  36. The Men From Del Bosca - Mass Hysteria [Cuckoo Mix] (2:52)
avatar van Goodfella
Leathernecks.. Moby.. Er staan nogal wat classics op deze cd, maar toch staat er op dit vroege spoel nog teveel rommel om tot een hogere score te komen. Bovendien begint vanaf deel 8 het jeugdsentiment bij mij pas...

Scarface - speedy gonzales

Ten
Ik zal de cd's binnenkort eens weer gaan beluisteren, wel lache..

avatar van Onderhond
CDtje waar zoveel goeie herinneringen aan vasthangen. Al moet wel gezegd dat vooral het begin van beide CDs mij bevielen. Veel leuke, vaak komische, trackjes.

Zoals oa "Nonshlen Tustokken", onzin track van Rob Gee die nog steeds een glimlach laat verschijnen. Bassjes klinken een beetje flauw, maar verder blijft het wel een cool nummertje, met die foute samples en koddig gitaarmelodietje. Ook "Speedy Gonzales" blijft zo'n track die ik af en toe nog graag eens opzet. Silly, dat zeker, maar gewoon fijn en schattig. "At War" heb ik altijd wat minder gevonden. Simpel gebeuk en een nogal domme voice sample. Ook "The Passion" was nooit zo mijn favoriet, al klinken die melodietjes nu wel heerlijk retro. Nee, gaf mij maar "La Onde". Zeer mooie waves, coole voice sample, vooral die intro dan, want de rest is ook redelijk standaard. "Viva La Revolution" vond ik ook altijd wel leuk, al is dat eigenlijk mellow, nu ik het zo terughoor. Cute . "World's Famous MF" is wat saaie hardcore, wat traag en foute voice sample. Dan liever "House Of Spoo". Lekker snel, simpel HC melodietje en wat makkelijk gepruts. Geen geniaal nummer, gewoon leuk. "Thousand" was ook altijd wel fijn. Twee climaxen, meer is er niet, maar het climaxt wel twee keer erg lekker, dus wat zou het. Favoriet van CD1 is ongetwijfeld "Mind Destroyer". Wreed coole melodie, dito voice samples. Wat volgt is net allemaal wat minder. Hardcore draaide vroeger toch vooral om leuke sampletjes en melodietjes (voor mij dan), en de volgende tracks zorgen vooral voor veel gebeuk. Zo'n "Take Control" klinkt dan nu nog wel lekker ruw en vet, maar een "Mutha Fucka House" bijvoorbeeld, kan ik nog maar weinig mee. "Tumult" sluit CD1 af, passend titeltje, want lekker veel distortion en stevig gebonk. Beetje jammer van dat hoog sampletje, maar verder wel een oké nummertje.

CD2 opent weer met zo'n nonsenstrack. "El Gallinero" heeft op zich weinig in zich, behalve dan een op de maat kakelende kip die nogal debiel klinkt. Vandaar dat het zo'n leuke track is. Kan best begrijpen dat mensen hier weinig aan hebben, ik hou wel van muzikale humor, zeker als ze op het einde nog even dat beest afknallen . "Fucking Hostile" is weer wat minder. Doet wat denken aan "At War", met weer zo'n stomme luidruchtige voice sample. "Festa Italiani" is een pak beter. Zeer mooi melodietje, weirde maar zeer coole voice samples en een nog steeds lekkere (maar eigenlijk geen hardcore) bass. Fantastische retro track. Favoriet trackje op deze CD blijft echter "Up" van Ilsa Gold. Speciaal project, dat steeds coole tracks wist te maken. Zeer mooie melodiën en prachtige samples. Ook geen harde muziek, wel lekker dromerig gebeuk. "BOTTROP" blijft een leuk trackje, maar heb liever het origineel. "Step The Fuck Back" van Santana is ook zeer aardig, toch is dat ook nooit zo mijn artiest geweest. Altijd wel goeie tracks, nooit echt geniaal. Al is het melodietje hier nog steeds erg cool. "Why" doet me een pak minder, enkel die wave is wel mooi. "Antibiotic Prod" klinkt ook nog steeds erg lekker. Leuk headnod trackje, dat vooral goed klinkt wanneer dat zagerig melodietje even ophoudt. "King Of FMM" is nog steeds slecht. Nooit goed gevonden. Dan liever "Bonzai Channel One", één van mijn eerste aanrakingen met hardcore (was toen een hit op de radio in BE). Blijft een coole track, met enorm veel nostalgie aan verbonden. En net als op CD1 wordt het dan een tijdje een pak minder leuk. Tot "The Box" het weer een stuk leuker maakt. Altijd een lekkere track gevonden, vooral dat breakje halverwege. "Error" is redelijk kut, "Mass Hysteria" sluit de CD nog wel lekker af.

Ook dit blijft een leuke CD, maar toch één van de mindere early Thunderdomes. Daarom geen 4* maar 3.5*. Boel herinneringen, en een hoop tracks die ook nu nog, zij het omdat ze gewoon nog fris klinken, of omdat er zo'n retrosfeer rondhangt, lekker blijven.

avatar van Onderhond
Vergeet ik hier nog Dream Your Dream - Soushkin

Zowaar het beste nummer van deze verzamelaar. Overheerlijke klassieker, geweldig melodietje en ditto opbouw. Wat heb ik deze veeeeeeel geluisterd vroeger

avatar van tovenaar
Ben blij met mijn originele persing van Soushkin !! Glunder glunder.

avatar van Flammazine
inderdaad soushkin, heb ik heel lang achter zitten zoeken op het internet tot ik Soulseek ontdekte en zowat al mijn retrodromen vervuld werden

'fucking hostile' is dat met een sample van Pantera?

color climax - blok mig ud en dan tumor - tumult... keiharde traxx vooral voor de tijd

avatar van Hardcoremaster
Een cd die je met een glimlach laat luisteren, begint ook al goed met Nonshlen Tustokken..die goede oude Rob Gee
Ook zal ik nooit de track van Frankfurt terror corps vergeten..heb een kennis die die sample extact kan nadoen
Mr. Dabolina...Mr. Mr. Dabolina
Ook Speedy Gonzales heb ik leuke herrineringen aan, was gewoon leuk omdat je nog een jochie was en dat Speedfreak hem maakte omdat hardcore niet bij de 30 jarige stoere mannen in de smaak viel (wat de bedoeling was)..maar bij de piep jonge jeugd van toen. Het is uiteindelijk wel gelukt..ben nu 31

Dream your Dream - Soushkin, daar is geen discussie over mogelijk dat was de beste track van de cd. Gizmo levert hier ook een vette remix af van Bottrop
En ook de plaat van Thunderball - Bonzai Channel One blijft een alltime klassieker.
Als ik aan deze terugdenk wordt ik weer lekker vrolijk..verhoog hem nog met een halve ster!

avatar van Rogyros
0,5
Drama album.

MindRuler
Drama muziekgenre. Hoewel "muziek" in dit geval een beetje ongepast is.
Ik heb altijd medelijden met de fans van dit genre. Ach ja, ieder diertje zijn pleziertje zullen we maar zeggen.

Ozric Spacefolk
Noem me een oude zeurpiet, maar Gangsta Rap, Nu-Metal, hardcore-gabber, gothic-metal en alles-moet-kapot-punk, vind ik van de genres die voor stuurloze jeugd is bedoeld, die een identiteit zoeken...

Ik ben dan liever een eenzaam tienertje , dan dat ik bij een subcultuur moet horen...

Gabber is geen muziek en zal het ook nooit zijn...

MindRuler
Taproot is anders een nu-metalband die ik wel kan waarderen.
Gothic Metal kan ik best smaken, alleen niet de Evanescence-variant.
Gabber is inderdaad geen muziek, noemen ze dit trouwens geen Hardcore als genre?
Gabbers zijn de gladgeschoren hardcorefans die in hun witte nikes, spijkerbroek en bomberjacket elk weekend gingen hakken met hun kameraden. Nee, ik ben er gelukkig nooit één geweest maar deze subcultuur was vrij populair.

Ozric Spacefolk
Ik ben ook maar een oude zeur...

Er zal ook vast wel een mate van kunstzinnigheid in de gabber zitten....

avatar van Arrie
Waarom heb je dan dit hele album uitgeluisterd?

En zeuren mag, maar nu noem je mensen die dit (en die andere genres) luisteren stuurloos, dat is best een belediging. Daarbij mag je vinden wat je wil, maar dit is natuurlijk wel gewoon muziek. Dat jij het geen goede muziek vindt, is een ander verhaal. Ik vind Lynyrd Skynyrd ook niks aan, maar ik ga daar ook niet zitten zeuren dat het geen muziek is.

Anyway, volgens mij heb je het nu meer over het genre dan over dit album. Ken je er wel iets van?

Ozric Spacefolk
Ik ken het... Ik kom uit die tijd...

Overigens, gaf ik toch een mening en heb ik mezelf al direct weggezet als een zeurpiet...

Bij mij thuis en op school werden genoeg platen gedraaid die ik niet trok (Elly & Rikkert, John Denver door mn moeder, 2Unlimited, gabber en Michael Jackson door mn broer, blackmetal door wat vrienden, gothicmetal door wat vriendinnen etc. etc.)

Je ziet mij toch ook niet op alles wat ik bagger vind, reageren?!? Alleen als ik het echt ken... Daarbij geef ik mijn favoriete artiesten ook wel eens een veeg uit de pan...

Niet zo boos op doen...

Edit:
Overigens had ik over de marketing van de muziek...
Dat deze is gericht op jeugd, en niet de pretentie hebben serieus genomen te worden...

Verder zullen ook binnen de door mij genoemde genres, top-kunst-stukken zitten...

avatar van Arrie
Ik ben niet boos hoor.

Het komt op mij alleen wat denigrerend over als je zegt dat het voor stuurloze jeugd bedoeld is. Natuurlijk, het is vrij simpele muziek, maar ik ben nu eens wat gaan opzetten van het album en ik hoor er best in wat mensen er leuk aan vinden. Gewoon feestmuziek met harde beats en leuke sampletjes. Daar hoef je niet stuurloos voor te zijn, het zijn gewoon mensen die graag uit hun dak gaan.

Ik zou voor de gein eens een heel album moeten luisteren, want wat ik ervan hoor, kan ik eigenlijk prima hebben. Zit allemaal supersimpel in elkaar, dat wel, maar ik kan er goed naar luisteren.

Edit: ah, de marketing. Ja, daar zou je wel gelijk in kunnen hebben.

Ik heb even je twee berichten samengevoegd trouwens.

avatar van Rogyros
0,5
Rogyros schreef:
Drama album.

Wat een achteloze opmerking al niet teweeg kan brengen!

Vandaag al meer opmerkingen bij dit 'muziek'album dan de gehele MuMe periode daarvoor!

avatar van Flammazine
Proficiat met die geweldige prestatie.

Ga nu maar terug naar je lievelings"muziek" luisteren.

Djeez...

Ozric Spacefolk
Trollen is ook een vak apart, niet?!?

Wat vond jij van Thunderdome III, Flammazine?!? :-P

Hehe, is waar.

Ik zou hem ook geen 4 sterren geven, maar er staan toch een paar heel leuke tracks op. Prima voer voor de momenten dat je eens loos wil gaan, al is dat tegenwoordig vooral in de eigen woonkamer,haha.

Ach,iedereen heeft zo wel zijn 'guilty pleasures', behalve blijkbaar de 'serieuze' muziekliefhebber.

avatar van 2MY
2MY
Effe een 'WTF'-momentje gehad dat ik graag met jullie deel, omdat ik weet dat jullie daar in geïnteresseerd zijn.

Deze CD voor een schijntje op de rommelmarkt gevonden en net luid opgezet. Bij track 16 verschrikt het volume naar beneden gedraaid omdat ik dacht dat de buren keiluid mijn naam brulden ("BÁÁÁÁÁRT!")(*) om 'de herrie af te zetten' ofzo.

Bleek dus uiteraard gewoon in de track te zitten.

True story

(*) jup, zo wordt hij geschreven, mijn ouders waren dronken toen ze m'n geboorte meldden op het gemeentehuis

avatar van FunkStarr
Erg matige Thunderdome, met een ontzettend lelijke hoes. "La Onda" is de absolute uitblinker hier, verder niet veel soeps. Hier en daar nog een leuke track, maar grotendeels "rubbish".

Ponty Mython
Ik weet nog dat ik deze verzamelaar als tiener zijnde had aangeschaft, zodat ik ook een beetje hip kon meepraten met alle gabbertjes op de middelbare school. Maar stiekem vond ik er geen reet aan. Ik luisterde toendertijd veel liever naar Orbital, Moby, Leftfield en Underworld. Iets wat te hoog gegrepen was voor mijn klasgenoten. Eigenlijk is de mening die ik toen had niet veranderd na twintig jaar. Ik vind gabbermuziek nog steeds voor het overgrote deel ontzettend vervelende muziek voor pillenslikkende, cavello-dragende skinheads. Toch staan er een paar nummers op deze dubbelaar die nog wel enigszins te verdragen zijn en die wat verder lijken te evolueren dan het geluid van een opgefokte drilboor.

MindRuler schreef:
Drama muziekgenre. Hoewel "muziek" in dit geval een beetje ongepast is.

Ik heb medelijden met mensen zoals jij

avatar van tnf
tnf
Ponty Mython schreef:
...het geluid van een opgefokte drilboor.

Eventjes politiek incorrect (sorry simonslekke): best een treffende omschrijving voor een groot deel van dit genre.

Op jonge leeftijd (toen een verlangen naar subtiliteit in muziek nog niet zo aanwezig was) kon ik echter wel plezier beleven aan deze hoek van het muzikale spectrum. Met dat in gedachten begrijp ik best wat ánderen erin kunnen horen.

Zoiets kan best een fijne uitlaatklep zijn om je frustraties eruit te gooien. En midden/eind jaren 90 heeft het daar inderdáád weleens voor gediend, in huize TNF. Na het voltooien van het tigste boekverslag voor school, of zo; bezigheden die voor mezelf het beste te omschrijven waren met het woord 'worsteling'. Dan was er weer zo'n dikke pil uit, en ging na elven 's avonds nog eventjes van die (veelal van de toenmalige lokale zender Channel X opgenomen) herrie aan om te ontladen.

(Ik heb déze editie overigens niet, wel heb ik op de vlooienmarkt - met terugwerkende kracht - ooit deel 1 en een 4 cd's bevattende 'best of' gehaald.)

22, 24 en 28 zijn trouwens grote jeugdfavorieten, die ik in hun genre nog steeds o.k. vind. Deze ontstijden wel het 'geluid van een opgefokte drilboor'-niveau'. (En track 9 is raarrrr...)