The Main Ingredient - Shame on the World (1975)

Soul
Label: RCA

1. Shame on the World (4:11)
  2. Put Your Love in My Hands (2:50)
  3. Let Me Prove My Love to You (3:39)
  4. Old Greyhound (4:03)
  5. Jamaica (Let Me Go Home) (3:16)
  6. Over You (4:18)
  7. Lillian (3:53)
  8. If I'm Gonna Be Sad (4:00)
avatar van Angelo
The Main Ingredient heeft met Shame on the world wederom een album gemaakt dat niet slecht is, maar qua vocalen te glad en zoetjes is om omver geblazen te worden. Toch vind ik dit één van de betere albums van hen. Zo is Jamaica (let me go home) een heerlijk zomers nummer die ongetwijfeld veel vrolijkheid opwekt, en is Old greyhound catchy as hell! Let me prove my love to you is bekend vanwege de sample die Alicia Keys gebruikte in haar You don’t know my name, terwijl Shame on the world op tekstueel gebied deels een gospelnummer is, en zoals ze zelf verklaren in de intro, iets is wat nieuw voor die groep was; nummers met een (lichtelijk) religieus thema hadden ze nog niet eerder gezongen. Verder zijn Lillian en If I'm gonna be sad ook zeker een prima nummers, lekker swingend met een los karakter. Het is wat beter dan de middelmaat, en dat is vooral te danken aan de voornamelijk vlotte, veelal vrolijke arrangementen. Die zorgen ervoor dat er best nogal wat genietbare nummers te vinden zijn op Shame on the world die overigens voorzien is van een mooie hoesfoto.