Ice-T - Home Invasion (1993)

Label: Priority

1. Warning (0:35)
  2. It's On (4:51)
  3. Ice M.F. T (3:34)
  4. Home Invasion (2:59)
  5. G Style (4:29)
  6. Addicted to Danger (3:27)
  7. Question and Answer (0:32)
  8. Watch the Ice Break (4:24)
  9. Race War (4:36)
  10. That's How I'm Livin' (4:38)
  11. I Ain't New Ta This (5:00)
  12. Pimp Behind the Wheels (DJ Evil E the Great) (5:04)
  13. Gotta Lotta Love (5:23)
  14. Shit Hit the Fan (4:47)
  15. Depths of Hell (5:13)

met Daddy Nitro

16. 99 Problems (4:50)

met Brother Marquis

17. Funky Gripsta (4:45)
  18. Message to the Soldier (5:36)
  19. Ain't a Damn Thing Changed (0:38)
  20. That's How I'm Livin' [On the Rox Remix] * (5:43)
  21. Gotta Lotta Love [Tubular Bells Mix] * (5:35)
  22. I Ain't New Ta This [Radio Version] * (4:15)
  23. Ricochet * (5:52)
  24. Addicted to Danger [Nut Shop Remix] * (4:08)
  25. G Style [Remix] * (3:50)
  26. Race War [Full Muthaf**kin' Assassin Remix] * (4:13)
Dit was het eerste hiphop-album dat ik hoorde. Toen ik als 11 jarig menneke het intro hoorde was ik al meteen erg onder de indruk . Dit moest wel goed zijn! Ik vind het nu nog een goed album, maar dat komt vooral door het jeugdsentiment denk ik.

Nee hoor. Is behoorlijk sterk.

Is er ooit nog wat van die Gripsta gehoord?

avatar van cbokhove
Law en order..

avatar van Kill_illuminati
Dus hier heeft Jay-Z 99 problems vandaan.

avatar van Psycholamp
Samen met OG zijn beste album. Ook de tweede cd is erg lekker. Hier staan echt chille nummers op.

Geweldige intro inderdaad

Toen ik deze plaat vandaag aanschafte viel me pas goed op hoe dope die cover eigenlijk is!

ManMonster
Dit album eindelijk terug orgineel kunnen kopen! Blijft echt een vet album en mijn favoriete van Ice-T!

avatar van principal2000
Hoewel dit niet een slecht album te noemen is, mist het toch iets vergeleken met O.G.. Waarschijnlijk is deze minder samenhangend, waardoor het een chaotisch geheel lijkt te zijn. Af en toe rapt Ice-T heel relaxt met zijn typerende zware, dreigende stem en op andere nummers is hij iets meer aan het schreeuwen. Hij is toch sterker met een meer laidback rapstyle, zonder soft te worden.

'That's How I'm Livin' de ultieme projectie van een ' raw lifestyle'
Ik heb ICE-T in 1987 en 1988 in de Effenaar gezien. In een kleine zaal komt hij nog meer tot zijn recht. Hij beschikt over rap vocalen die alles vertegenwoordigen wat 'gaster life' is. Talk the walk!

avatar van royals
Ik weet nog dat ik in de klas met een gast die intro woord voor woord zat op te zeggen. 'If you're offended by words like....and by the way suck my m.f.ing dick'. Wat een goed album ook. De beats zijn gevarieërd en de raps erg scherp als je van hem gewend bent. Eén van de beste gangsterrap albums toch wel. Hard en funky. That's How I'm Livin', Race War, Gotta Lotta Love, It's On, I Ain't New Ta This en 99 Problems zijn de toppers maar alke track is sterk. Een beetje veel gescheld maar ja, dat is gangsterrap. Ik geloof dat deze plaat wel in de top 10 staat met de meest aantal keer gesproken m.f.er en nigga samen met NWA. Echt een klassieker uit de gouden tijd van de rap. Hierna heeft Ice-T nooit meer zo'n sterk album gemaakt. En hij rapt nog steeds op zijn 60ste.

avatar van DarkoMarco
lekker album, luister het onder de douche heel hard

avatar van DarkoMarco
Zoals ik al eerder zei luister ik dit album onder de douche, misschien beetje vreemd. Maar het is alsof het er voor gemaakt is

De intro) is duidelijk, laat altijd toch weer een glimlach achter

Eigenlijk is elk nummer wel leuk, echt een album wat makkelijk 1x door te nemen is.
Hoewel het bijna elk nummer in het zelfde straatje ligt, blijft het toch gruwlijk.
Ice-T heeft een rauwe stem, en rijmt ook zeer netjes.

de question and answer (Skit) is zo duidelijk ten sprake, ook geld dat na bijna 20 jaar nog steeds.

Toch vind ik niet dat 1 nummer veruit bovenuit springt! nee, Ice-T blijft na mijn mening beetje allemaal op het zelfde niveau

We always knew we were gonna come to this point sooner or later... we have
absolutely no option but to move forward. We'll have to set up our own
distribution, manufacturing, run a totally indipendent organization and
operation. We still got our connections in Texas, Miami, New York, Chicago,
Detroit and soldiers on the street willing to die. I can't put any cut on
the product... I just can't live like that. But from now on if any cops
get in our way...

1 Shot!!!!
2 Shot!!!!
3 Shot!!!!

Tof album, klassieker!

*4.0 (als ik bonus tracks niet mee tel. Elk nummer wel goed, niet top.)

avatar van Edwynn
Ik mag Home Invasion ook wel. Waar O.G. nog een beetje hangt in de jaren 80 hip hop, klimt Ice T met Home Invasion de betonnen jungles van de jaren 90 binnen. Bij vlagen komen de raps en beats als mokerslagen op je trommelvliezen en op andere momenten is Ice donker en dreigend. Vooral Addicted To Danger is erg gaaf gebracht. Schimmige handeltjes vanuit de kofferbak onder het melkwitte licht van een half kromgeslagen lantaarnpaal. Dat gevoel. Toch is er altijd een relativerende ondertoon waardoor het ook nog voor witte mensen uit middenklasse milieus zoals ik te behappen blijft..