Raphaël - Caravane (2005)

Frankrijk
Label: EMI

1. Caravane (3:31)
  2. Ne Partons Pas Fâchés (3:13)
  3. C'est Bon Aujourd'hui (2:08)
  4. Chanson Pour Patrick Dewaere (3:47)
  5. Et Dans 150 Ans (2:33)
  6. Les Petits Bateaux (3:24)
  7. La Route de Nuit (3:00)
  8. Schengen (3:13)
  9. Peut-Être A-T-Il Rêvé? (2:45)
  10. La Ballade du Pauvre (3:38)
  11. Funambule (3:15)
Zomer 2006: een heerlijke rondtocht met de camper in een zonnig Frankrijk.
Daar deze naam opgevangen en het opgezocht. Eigenlijk was ik het al weer wat vergeten maar dat is zeer onterecht en nu het op deze site opduikt gelijk weer eens gedraaid: en wat blijkt? De charme straalt er van alle kanten van af en ik ga mezelf verplichten dit eens lekker vaak te draaien de komende tijd want hier word ik zeker zeer vrolijk van.

avatar van Kirsten035
Dit is voor mij een van de mooiste platen ooit gemaakt, elk liedje is melacholisch wat mij verdrietig maar ook intens gelukkig maakt tegelijkertijd. Het enige zwakke liedje vind ik Chanson Pour Patrick Dewaere en die vind ik dan ook wel heel erg slecht. Maar de rest, franse melacholy op zn best. Raphael de nieuwe Patrick Bruel? In Frankrijk gaat hij er voor door. Op Les Enfoires 2007 zong PB een gedeelte van Et Dans 150 Ans en dat was wel kippevel moment.

Imagine.
Slechts 6 stemmen? Ik zal in ieder geval mijn steentje bijdragen

Dit is gewoon een erg goed album, met 11 sterke pop nummers. Zeker nu met dit mooie weer de laatste weken is dit album perfect om te draaien.

4 sterren.