Poor Righteous Teachers - Holy Intellect (1990)

Label: Profile

1. Can I Start This? (5:18)
  2. Rock Dis Funky Joint (5:11)
  3. Strictly Ghetto (3:25)
  4. Holy Intellect (4:20)
  5. Shakiyla (4:00)
  6. Time to Say Peace (5:13)
  7. Style Dropped/ Lessons Taught (4:51)
  8. Speaking upon a Blackman (3:21)
  9. So Many Teachers (4:43)
  10. Word from the Wise (5:01)
  11. Butt Naked Booty Bless (4:28)
  12. Poor Righteous Teachers (5:13)
Pauper
Heerlijke Old-School plaat, vooral Word from the Wise is goed gesampeld en zal later terug komen op het album van Nas (God's Son) als de track Get Down. Het orgineel is natuurlijk van The Boss; James Brown. Dit is gewoon typisch geval van het klassieke Hip-Hop gevoel, 4,5*

avatar van FunkyMonk
Pauper schreef:
...vooral Word from the Wise is goed gesampeld en zal later terug komen op het album van Nas (God's Son) als de track Get Down. Het orgineel is natuurlijk van The Boss; James Brown.

Ice T heeft het ook een keer gecovered, in '89. (You Played yourself)

avatar van J.M.
Jammer van dat refrein van Shakiyla. Op zich goede track, alleen dat refreintje is echt niet om aan te horen.
Voorderest klinkt dit album erg goed.