Unwound - Leaves Turn Inside You (2001)

Label: Kill Rock Stars

1. We Invent You (4:06)
  2. Look a Ghost (3:04)
  3. December (4:04)
  4. Treachery (4:18)
  5. Terminus (9:40)
  6. Demons Sing Love Songs (4:03)
  7. Off This Century (5:30)
  8. One Lick Less (5:42)
  9. Scarlette (4:44)
  10. October All Over (4:59)
  11. Summer Freeze (5:37)
  12. Radio Gra (5:56)
  13. Below the Salt (10:39)
  14. Who Cares (2:43)
duivvv
wat een verloren klassieker !

avatar van jurado
helaas is deze verschrikkelijk ondergewaardeerde wereldband uit elkaar,Slint fans zullen dit ook fantastisch vinden.
De mellotron heeft ook een mooie rol op dit dubbel album.

avatar van itchy
Ondergewaardeerde band, inderdaad. De eerste vier platen (Fake Train t/m Repetition) zijn fantastisch... helaas werd de band daarna wat over-ambitieus. Er moest een eigen studio komen, en daar is deze plaat opgenomen. Niet dat het slecht is, integendeel, maar het is vooral te veel. Weinig nummers blijven echt hangen. Verder is deze plaat wel heel erg op zich zelfstaand in het Unwound-oeuvre.
Waarom Slint-fans dit fantastisch zouden moeten vinden snap ik niet echt... Dit sluit meer aan bij Sonic Youth of Shipping News.

avatar van jurado
je hebt gelijk wat betreft shipping news..sonic youth zie ik dan weer niet zo.
Ik vindt unwound toch echt vergelijkbaar met Slint,het zelfde donkere/prachtige sfeertje...ach wat maakt het ook uit..tis allemaal prachtig

khonnor
Terminus & Scarlette

Hail hail!!!

avatar van Paap_Floyd
itchy schreef:

Zullen fans van Unwound omgekeerd ook Shipping News goed vinden?

avatar van itchy
Vast wel

avatar van evil23
Na een aantal sterke platen die bol stonden van de explosieve woede/noise uitbarstingen en het nodige experiment is Leaves Turn Inside You (de zwanenzang van Unwound) een ware verademing. De getalenteerde muzikanten uit Olympia bewijzen met deze fantastische dubbel cd meer te zijn dan het zoveelste schreeuw bandje. De doorzetter en fijnproever wordt (via de speakers) meegenomen op een sfeervolle, muzikale ontdekkingstocht door een herfstachtig landschap dat slechts is ingekleurd met grauwe gitaren, Mellotron, bas,drums, violen en adembenemende vocalen. De 14 psychedelische, spookachtige blaadjes die van de LTIY boom zijn gevallen maken grote indruk!

avatar van Chris de Graaf
Fantastische plaat! Eindelijk op vinyl binnen na jaren terug de cd te hebben gehad. Prachtig.

Om het nog mooier te maken: ze komen naar Vera Groningen!