Frank Zappa - The MOFO Project / Object (2006)

Rock / Avant-Garde
Label: Barfko Swill

1. Hungry Freaks, Daddy (3:32)
  2. I Ain't Got No Heart (2:34)
  3. Who Are the Brain Police? (3:25)
  4. Go Cry on Somebody Else's Shoulder (3:43)
  5. Motherly Love (2:50)
  6. How Could I Be Such a Fool? (2:16)
  7. Wowie Zowie (2:55)
  8. You Didn't Try to Call Me (3:21)
  9. Anyway the Wind Blows (2:55)
  10. I'm Not Satisfied (2:41)
  11. You're Probably Wondering Why I'm Here (3:41)
  12. Trouble Every Day (5:53)
  13. Help, I'm a Rock (4:42)
  14. It Can't Happen Here (3:59)
  15. The Return of the Son of Monster Magnet (12:22)
  16. Hungry Freaks, Daddy [Vocal Overdub Take] 1 (3:47)
  17. Anyway the Wind Blows [Vocal Overdub] (2:54)
  18. Go Cry on Somebody Else's Shoulder [Vocal Overdub Take 2] (3:48)
  19. I Ain't Got No Heart [Vocal Overdub Master Take] (2:37)
  20. Motherly Love [Vocal Overdub Master Takes] (3:09)
  21. I'm Not Satisfied [2nd Vocal Overdub Master, Take 2 Rough Mix] (2:38)
  22. You're Probably Wondering Why I'm Here [Vocal Overdub Take 1 Incomplete / Take 2 Incomplete] (1:58)
  23. You're Probably Wondering Why I'm Here (Basic Tracks) (3:40)
  24. Who Are the Brain Police? (Basic Tracks) (3:42)
  25. How Could I Be Such a Fool? (Basic Tracks) (2:24)
  26. Anyway the Wind Blows (Basic Tracks) (2:48)
  27. Go Cry on Somebody Else's Shoulder (Basic Tracks) (3:43)
  28. I Ain't Got No Heart (Basic Tracks) (2:36)
  29. You Didn't Try to Call Me (Basic Tracks) (3:00)
  30. Trouble Every Day (Basic Tracks) (7:11)
  31. Help, I'm a Rock [FZ Edit] (5:48)
  32. Who Are the Brain Police? [Section B Alternate Take] (1:15)
  33. Groupie Bang Bang (3:51)
  34. Hold on to Your Small Tiny Horsies... (2:08)
  35. Objects (4:32)
  36. Freak Trim (Kim Outs a Big Idea) (5:14)
  37. Percussion Insert Session Snoop (3:18)
  38. Freak Out Drum Track W/ Timp. & Lion (4:04)
  39. Percussion Object 1 & 2 (6:01)
  40. Lion Roar & Drums from Freak Out! (5:36)
  41. Vito Rocks the Floor (Greek Out!) (6:09)
  42. "Low Budget Rock & Roll Band" (2:14)
  43. Suzy Creamcheese (What's Got Into You?) (5:49)
  44. Motherly Love (3:12)
  45. You Didn't Try to Call Me (4:06)
  46. I'm Not Satisfied (2:53)
  47. Hungry Freaks, Daddy (3:37)
  48. Go Cry on Somebody Else's Shoulder (2:31)
  49. Wowie Zowie (3:02)
  50. Who Are the Brain Police? (Section A, C, B) (4:32)
  51. Hungry Freaks, Daddy (3:37)
  52. Cream Cheese (Work Part) (8:18)
  53. Trouble Every Day (2:39)
  54. It Can't Happen Here [Mothermania Version] (3:19)
  55. "Psychedelic Music" (2:34)
  56. "MGM" (1:54)
  57. "Dope Fiend Music" (2:06)
  58. "How We Made It Sound That Way" (5:08)
  59. "Poop Rock" (0:46)
  60. "Machinery" (1:00)
  61. "Psychedelic Upholstery" (1:44)
  62. "Psychedelic Money" (1:34)
  63. Who Are the Brain Police? (3:39)
  64. Any Way the Wind Blows (2:58)
  65. Hungry Freaks, Daddy (3:33)
  66. "The 'Original' Group" (1:29)
  67. "Necessity" (1:18)
  68. "Union Scale" (1:47)
  69. "25 Hundred Signing Fee" (1:12)
  70. "Tom Wilson" (0:33)
  71. "My Pet Theory" (2:18)
  72. "There Is No Need" (0:43)
avatar van Reinbo
Ook deze eerder deze week besteld. Nu kan ik eindelijk Karaoke doen met Zappa.

De instrumentale versies zijn m.i. DE revelatie van deze box!
Het lijken simpele deuntjes, die vroege Zappa-werkjes, maar.... totdat je de instrumentale versies hoort!!

5 voor deze gigant, natuurlijk!

avatar van ricardo
Deze heb ik laatst zien liggen bij plato in Groningen voor het gigantische bedrag van 39.95 euro.Zit net als Imaginary Diseases ook in een stukje karton ook.Voor dat geld gaat deze cd er bij mij zeker niet komen.

Joy
kheb um besteld

ben zeeeer beniewd

hoeveel mofo's zijn er eigenlijk?

als ik internet afspeur kom ik wel 4 versies tegen

gaat lekker met het zappa werk de laatste tijd, kom niet eens toe aan fatsoenlijk luisteren., maar niks geklaagt natuurlijk

wazoo nog maar eens in de spelert!

Joy
voor de liefhebbers van de begintijden van heer zappa, absolutley free enzo, een must

zelf vind ik het wel boeiend, maar heb niet zo veel met die periode en deze plaat is daar een goed aftreksel van

ricardo schreef:

Karton? Nou, niet echt...

Het zit in een soort van kunststof verpakking, net zoals bv. sommige babyboekjes zijn. Erg praktisch is het in ieder geval niet.

avatar van Reinbo
Een van de weinig Zappa platen die ik nog mis. In tegenstelling tot je uit mijn eerdere bericht zou opmaken. (Bestelling werd toen geblokkeerd). Moet 'm toch maar eens gaan aanschaffen.

avatar van freakey

Karton? Nou, niet echt...

Let op: Ricardo doelt op de dubbel cd versie, de kunststof verpakking is van (de veel uitgebreidere en dus te prefereren) 4 dubbele versie!!

avatar van freakey
Toch mooier, een komplete en kloppende set....

Ja, maar maak er dan een mooie longbox van in plaats van een bijtboekje...

avatar van freakey
Ach, het is in elk geval wel apart, die verpakking...

kaztor schreef:
De instrumentale versies zijn m.i. DE revelatie van deze box!

Doet me denken aan een interview met Stephen Stills ergens begin jaren 70. Hij zegt daarin dat artiesten zich steeds achter allerlei bullshit verschuilen. Hij noemt ook Zappa met zijn stemmetjes, typetjes en komische streken. Is volgens Stills een manier om zich ergens achter te verschuilen. Hij zegt ook dat hij de instrumentale versies van Zappa heeft gehoord en prijst ze de hemel in.

avatar van Reinbo
Poging 3, nu echt besteld. 4 disc versie. Ben erg onder de indruk van Lumpy Money

Maartenn (crew)
Ik heb zelf ook de 4-disc versie in huis van deze release. Wat sowieso opvalt, is dat de vier schijven geweldig zijn verpakt. Het bijbehorende boekje, waarin we onder andere kunnen lezen wat Freaking Out! precies is, en de Freak Out Hot Spots! kaart; het maakt het plaatje helemaal compleet.

Het feit dat ik begin met de verpakking zegt misschien ook wel genoeg over deze release. De muziek is namelijk niet eens hetgene wat (per se) centraal staat. Alleen de eerste schijf bevat de originele Stereo Mix van het complete album. Veel meer gaat om de totstandkoming van Freak Out! vanuit meerdere perspectieven bekeken. Het muzikale proces wordt uitgebreid belicht vanuit de verschillende demo's, overdubs en instrumentele stukken, maar ook de bandleden komen aan het woord op de meegeleverd 'documentary schijfjes' over zaken die niet altijd betrekking op de muziek.

Dit alles maakt dat deze release puur voor de liefhebbers is. Het is erg leuk om een keer alle schijven de revue te laten passeren op een regenachtige middag en zo een goed beeld te krijgen van de periode waarin deze plaat is gemaakt. Maar meer dan 2x ga je het gros van deze plaat niet opzetten, op schijf 1 na misschien. Bedenk je daarom wel goed wat je in huis haalt, voordat je vele dollars gaat spenderen aan deze release.

avatar van saxotoon
Zou hij net als lumpy money binnenkort voor een schappelijkere prijs op de markt komen?

Maartenn (crew)
Ik betwijfel het saxotoon. Nu de Zappasite vernieuwd is en de uitgave daar niet meer te krijgen is en omdat het produceren van de verpakking, het boekwerk en de kaart in kleine opgave natuurlijk relatief prijzig is, kan ik me niet voorstellen dat het lucratief is om hier een re-release van uit te brengen.

Verdikkeme

Maartenn schreef:

Ondertussen voor 40 dollar in de Zappawinkel. De mijne is onderweg.
Ik ben erg benieuwd of ze in de orginele babybadboekjeshoes zitten.

saxotoon schreef:

Ondertussen voor 40 dollar in de Zappawinkel. De mijne is onderweg.
Ik ben erg benieuwd of ze in de orginele babybadboekjeshoes zitten.

Hou me op de hoogte! Via de Zappa.com site besteld?

Edit: mooie prijs inderdaad. Beperkt aanbod via de site, maar deze zat er inderdaad tussen.

Maartenn
yep.
zodra hij binnen is zal ik hier verslag uitbrengen. Over verpakking en inhoud

Maartenn
Het pakket is binnen. Een persoonlijk record in levertijd vanuit de U S of E, wat mijn bestellingen uit dit kojbojland betreft.
Het gaat echt om de babybadboekjesdoosjeversie. Inclusief de plattegrond van Hollywood e.o. voor de Freak Out Hotspots en full colorboekwerkje met alle achtergrondinformatie.
Ik ben een blije mens vandaag. Morgen ook nog.

Tijd om de making of Freak Out eens op mijn gemakkie te doorgronden vanuit de CD-versie. (ik had al een mp3-versie, maar dat telt niet)

Gaaf saxotoon

Veel luisterplezier!!