Four Tet - Pause (2001)

Electronic
Label: Domino

1. Glue of the World (5:02)
  2. Twenty Three (3:34)
  3. Harmony One (1:41)
  4. Parks (6:03)
  5. Leila Came Around and We Watched a Video (1:39)
  6. Untangle (4:36)
  7. Everything Is Alright (2:31)
  8. No More Mosquitos (3:39)
  9. Tangle (3:44)
  10. You Could Ruin My Day (7:03)
  11. Hilarious Movie of the 90's (3:29)
Eigenlijk maar een fractie minder goed dan Rounds...

Of eigenlijk gewoon even goed.

avatar van John Doe
Heerlijk, waarom heb ik hier niet eerder naar geluisterd Lekker Boards of Canada achtig.

avatar van J.M.
No More Mosquitos is wel té irritant.

avatar van dj maus
Een stuk beter dan zijn latere werk, dat toch wat gemakzuchtiger in elkaar steekt.

elrayo
Dit album is inderdaad ook erg goed! Wat nonchalanter dan zijn nieuwe album, maar dat bevalt me eigenlijk wel. Spannende instrumentatie, mooie melodieën... fijn hoor! Beter dan There Is Love in You? Hmm... ja, ik vind van wel eigenlijk.

avatar van hallo!
Erg toffe muziek. Ik vind het iets minder dan zijn later werk, maar nog steeds goed.

Het beste Four Tet album? Ik weet het niet, mooi is het in ieder geval wel. Heerlijk album om voor het slapengaan nog even te luisteren, of als je op een ander moment in de voor Four Tet kenmerkende slow-down mood wilt komen.

Twenty Three is denk ik mijn favoriete nummer. Het intro zet echt de sfeer neer en dan komt na een minuut dat heerlijke getik erin, als na ongeveer twee minuten de blazers erdoorheen komen weet je echt dat je met geniaal stukje muziek te maken hebt. Gewoonweg prachtig!

avatar van Minneapolis
Ik vind Pause dus wel een heel stuk minder dan Rounds. Niet alleen vind ik de sound minder spannend, maar de nummers lijken ook inhoudelijk meer door te mijmeren met veel herhaling en weinig ontwikkeling. Twenty Three en Sparks steken er boven uit vind ik.