Blu Cantrell - So Blu (2001)

R&B
Label: Arista

1. Waste My Time (3:45)
  2. Hit 'Em Up Style (Oops!) (4:10)
  3. Till I'm Gone (4:21)
  4. U Must B Crazy (4:07)
  5. The One (3:31)
  6. I'll Find a Way (5:15)
  7. Swingin' (3:58)
  8. 10,000 Times (4:25)
  9. When I Needed You (3:49)
  10. All You Had to Say (4:22)
  11. I Can't Believe (3:37)
  12. So Blu (4:14)
  13. Blu Is a Mood (5:23)
Electro_
Ik beken: Hit 'Em Up Style heb ik destijds gekocht. Maar ik vind het nu nog steeds geen slecht nummer. Heb net het optreden van Rafaëlla gezien van Idols, die deed dit nummer. Vandaar dat ik hier kom. Ze deed het niet slecht trouwens.

avatar van Ericos
'I'll find a way' is prachtig!

avatar van Angelo
While he was scheming
I was beamin' in the beamer just steamin'
Can't believe that I caught my man cheatin'
So I found another way to make him pay for it all

So I went to Nemin-Marcus on a shopping spree
On my way I grabbed Soley and Mia
And as the cash box rang I thought everything away

Oops! Ja, het werd meteen duidelijk dat Blu Cantrell niet de meest lieve (ex-)vriendin was die je je kon wensen. Ze maakte al dat geld van haar arme vriend op. Eigen schuld, want hij had maar niet moeten vreemdgaan. We zijn ondertussen tien jaar verder, en ze is nogal in de vergetelheid geraakt, deze Blu Cantrell. Na die ene hit, wist ze nog één proper nummer aan te leveren: Breathe met die Sean Paul, die staat overigens niet op dit album. Het is eigenlijk best jammer dat dit album geen potten brak hier in Nederland, want hij is zo slecht nog niet. Oké, leuker dan Hit ‘em up style (oops!) krijg je het niet, maar er staan zeker een paar tracks op deze CD die ook nog de moeite waard zijn. Swingin’ en het semi-rap So Blu zijn bijvoorbeeld een heerlijk urbanesque uptempo nummers, die over een flinke dosis heden-daagse soul beschikken. Het merendeel van het album bevat echter ballads die niet alleen in de R&B-traditie worden gebracht, maar voornamelijk in een nu-soul jaren ’90 jas/stijl. De mooiste voorbeelden hiervan zijn Wasting my time, met een mooie rapverse door L.O, en Till I’m gone. Ook de lome slowjam Blu is a mood, in een haast modern jazzyachtig jasje mag zich berekenen tot één van de betere tracks op deze plaat. Als zangeres is ze toch een tikkeltje onderschat, die Blu, ze heeft een prachtige stem. Op productioneel gebied is dit ook wel sterk. Veel afwisseling, en de instrumentatie voelt tamelijk ‘vol’ aan.