The Searchers - Take Me for What I'm Worth (1965)

Label: Pye

1. I'm Ready (1:54)
  2. I'll Be Doggone (2:53)
  3. Does She Really Care for Me? (2:05)
  4. It's Time (2:36)
  5. Too Many Miles (2:08)
  6. You Can't Lie to a Liar (2:23)
  7. Don't You Know Why? (2:40)
  8. I'm Your Loving Man (1:59)
  9. Each Time (2:47)
  10. Be My Baby (3:18)
  11. Four Strong Winds (3:07)
  12. Take Me for What I'm Worth (2:42)
  13. Have You Ever Loved Somebody *
  26. I'll Cry Tomorrow *
  27. Second Hand Dealer *
  28. Crazy Dreams *
Pieter Paal
Voor mij hun beste reguliere album. Ze waren natuurlijk een singles-band.

avatar van nlkink
Iets minder obligate covers en een beetje meer originele composities en je hebt meteen een album dat met kop en schouders boven alle voorgangers uitsteekt. Het titelnummer van het album is meteen ook de beste track. Het heeft meer dynamiek door de wisselende tempi. Maar tegelijkertijd hoor je dat het niet genoeg is. Hun plaatsgenoten The Beatles waren al lang naar Londen verhuist en druk doende met Rubber Soul en de bijbehorende single Day Tripper/We Can Work It Out. The Searchers maakten niet de ontwikkeling door die The Beatles doormaakten.
Take Me For What I'm Worth was het laatste reguliere album dat de Searchers gedurende de zestiger jaren zouden uitbrengen. Er zouden biij PYE nog enkele aardige singles volgen in 1966 en 1967 maar nadat Western Union in 1967 flopte was het succes definitief voorbij. In 1968 begon de lange reis langs platenmaatschappijen waar ze een of twee singles mochten opnemen en uitbrengen, en soms een album met re-recordings. Het zou tot 1979 duren totdat er een volwaardig album uitkwam wat in Groot Brittannie de groep tijdelijk weer op de kaart zette.

avatar van jorro
88 in de 100 Greatest Albums of 1965 en 103 in BestEverAlbums over dat jaar. Dat is toch wat laag voor dit veruit beste Searchers Album.
Het titelnummer, maar ook Too Many Miles en Don't You Know Why? zijn fijne nummers. Maar ook over alle overige songs op dit album ben ik positief gestemd. Het album staat helaas niet op Spotify maar is wel te scrobbelen op last.fm. Aanrader.

avatar van LucM
Inderdaad hun beste en meest consistente reguliere album mede omdat er meer eigen composities staan. Nadien was het definitief gedaan met de commerciële successen.
Een compilatie-album van The Searchers krijgt 4,5* van mij, hun reguliere albums niet meer dan 4.