Galahad - Year Zero (2002)

Label: Avalon

1. Year Zeroverture (4:45)
  2. Belt Up (3:47)
  3. Ever the Optimist (3:43)
  4. The Charlotte Suite (1:06)
  5. Haunted (4:21)
  6. Democracy (9:52)
  7. Baroque and Roll Dementia (2:26)
  8. A Deeper Understanding? (3:51)
  9. The Jazz Suite (1:42)
  10. Take a Deep Breath and Hold on Tight (1:35)
  11. Hindsight, Part 1: Piano and Clarinet (2:14)
  12. Hindsight, Part 2: A Very Clever Guy Indeed (5:40)
  13. The September Suite (3:45)
  14. World Watching (2:25)
  15. Postscript: Perspective (4:44)
avatar van vigil
bijzonder weinig stemmen voor deze bijzondere plaat. Hoewel het natuurlijk echte neo-prog is en blijft proberen de heren wel wat moderne ritmes uit. Ik weet dat niet iedereen zijn favoriet is maar ik kan er toch wel van genieten.

Een aardigheidje is dat John Wetton op dit album een nummer in zingt.

Kingsnake
Ik vind het wel goed.
Maar Neo-prog is zo'n overzadigd genre. Ik heb nu niet het idee iets nieuws te horen, bij deze band/plaat.
Vind de samenhang ook nogal ver te zoeken.

avatar van Brunniepoo
Klinkt lekker, hier en daar redelijk catchy (Hindsight bijvoorbeeld) maar het gebrek aan muzikale samenhang is inderdaad een beetje de makke van dit album.

avatar van Clownvis
Niet alle nummers blijven hangen en inderdaad is het album wat rommelig met al die korte nummers maar op 1 of andere reden pak ik dit album toch regelmatig en luister ik er graag naar. Een beetje een overgangs plaat naar de latere stijl van Galahad. 4 sterren.