Queen Latifah - All Hail the Queen (1989)

Label: Tommy Boy

1. Dance for Me (3:46)
  2. Mama Gave Birth to the Soul Children (4:29)

met De La Soul

3. Come into My House (4:18)
  4. Latifah's Law (3:54)
  5. Wrath of My Madness (4:17)
  6. The Pros (5:47)

met Daddy-O

7. Ladies First (3:59)

met Monie Love

8. A King and Queen Creation (3:39)

met 45 King

9. Queen of Royal Badness (3:29)
  10. Evil That Men Do (4:07)
  11. Princess of the Posse (3:55)
  12. Inside Out (4:16)
  13. Dance 4 Me [Remix] (4:09)
  14. Wrath of My Madness [Remix] (5:34)
  15. Princess of the Posse [Remix] (4:08)
avatar van waxs
Wrath of My Madness (Remix)

avatar van P Jay
Erg leuke Golden Age-plaat. Queen Latifah kan zéker haar mannetje staan met de mic! De erg vermakelijke producties met jazzy samples doen natuurlijk ook deugd. Mark The 45 King produceerd het grote deel van het album, maar ook Prince Paul, Daddy-O & KRS-One produceren elk een track. Gastoptredens door De La Soul, Daddy-O en Monie Love.

Hoogtepunten zijn: 'Mama Gave Birth To the Soul Children' met De La Soul: erg leuke samples en productie door Prince Paul die in '89 erg in vorm was. De beat verandert redelijk vaak tijdens dat liedje, maar het blijft erg interessant en de ongedwongenheid van de twee De La MC's + de typische eind jaren '80-beats met trompetjes, snelle bass-loops maken dit een erg toffe track!

Dance For Me en Come Into My House zijn party-tracks zoals de albums uit die tijd er meestal wel minstens één van hebben, maar ze zijn erg fresh geproduceerd door The 45 King. Queen Latifah houdt het op het iets snellere tempo ook interessant met battle-rhymes met een aardige flow en goede articulatie en aangemaan stemgeluid.

Latifah's Law heeft leuke blazers op de beat en Queen Latifah veegt de vloer met 'sucka-MC's'. Wrath of My Madness was haar eerste single en is gewoon het betere Golden Age-werk. Bassloopje en straight MC'in: zoals het hoort!
The Pros is even iets anders: erg trage reggae-achtige beat door Daddy-O en hij en Latifah vullen elkaar goed aan op deze luie beat, waarop ze wat opscheppen over hun skills.

Ladies First heeft weer blazers en gewoon misschien wel de leukste sfeer op het album: Latifah en Monie Love (de britse MC) geven het beste van zichzelf over de sterkte van de vrouwen! Eén van mijn favorieten.

Op A King and Queen Creation rapt The 45 King ook even mee, wat niet echt super uitvalt. Zijn flow is niets speciaals en hij had beter achter de boards gebleven (waar hij maar schitterend werk blijft leveren op dit album!).

Evil That Men Do is geproduceerd door KRS en doet inderdaad erg BDP aan. Harde beat waarop Latifah weet stand te houden, zeker één van de betere momenten van de cd. Jammer dat KRS maar 1 bar meerapt...

Over de hele lijn en sterk album, dat 4 sterren waard is! Het checken waard: één van de betere vrouwelijke MC's.

avatar van Kos
Kos
Niet heel hoogstaand, en nogal commercieel.
Voor ieder wat wils, vleugje soul hier, beetje house daar, likje reggae zus.

Maar daarentegen is het wel allemaal lekker swingend met een paar fijne hits, waarvan Mama Gave Birth To the Soul Children idd verreweg de lekkerste is.

avatar van Lura
Dit is wat mij betreft een beter album van haar, Kos : Queen Latifah - Trav'lin' Light (2007)