Little Eva - Llllloco-Motion (1962)

Soul / Pop
Label: London

1. The Locomotion (2:19)
  2. Some Kinda Wonderful (2:39)
  3. I Have a Love (2:26)
  4. Down Home (3:02)
  5. Breaking Up Is Hard to Do (2:19)
  6. Run to Her (2:16)
  7. Uptown (2:26)
  8. Where Do I Go (2:12)
  9. Up on the Roof (2:56)
  10. Sharing You (1:57)
  11. He Is the Boy (3:00)
  12. Will You Love Me Tomorrow (2:54)
avatar van Reijersen
Geloof mij, als je de titeltrack opzet dan gaan nog steeds de voetjes van de vloer.
1. The Locomotion – vrolijke klassieker waar menig dansvloer mee gevuld is geweest.
2. He is the Boy – Vocaal erg sterk. Qua sfeer in de tijd. Weinig variatie in het tekstuele gedeelte
3. Some Kinda Wonderful – heldere stem, maar verder niet al te opvallend
4. I Have a Love – dit nummer staat me wat tegen. Vocaal zoekt ze de max op en haalt dat bij lange niet waardoor het wat onprettig wordt.
5. Down Home – dit nummer jengelt eigenlijk ook een beetje door.
6. Breaking Up is Hard to Do – wellicht nog nooit zo’n vrolijk nummer gehoord over dit onderwerp
7. Run to Her – saai nummer waarin gewoon erg weinig gebeurd
8. Uptown – herhaling, herhaling en nog eens herhaling
9. Where Do I Go? - ingrediënten voor een soulnummer zijn aanwezig. Dat is het ook wel.

(bron: Opus de Soul)

avatar van jorro
Bovenstaande samenvatting klopt niet echt met de songs die op het album staan. De volgorde is anders en er ontbreken songs.
De opener spreekt voor zich. Een grote hit. Daarop volgen drie fijne liedjes. Vooral I Have A Love spreekt me erg aan. Van Neil Sedaka is Breaking Up is Hard to Do bekend.
Run to Her is wat meer ingetogen, waarna Uptown weer wat uitbundiger is. Dat positieve niveau blijft tot het eind van het album aanwezig.
Het is een album dat ik beslist vaker zal beluisteren. Fijne nummers die ook goed worden gezongen. De teksten zijn ook duidelijk verstaanbaar. Ik begrijp de wat tegenvallende score ook niet. Voor mij is dit een positieve uitschieter,
De 80e plaats in de 100 Greatest Albums of 1962 vind ik te weinig waardering.