Anthony Moore - Flying Doesn't Help (1979)

Label: Quango

1. Judy Get Down (2:58)
  2. Ready Ready (3:09)
  3. Useless Moments (2:48)
  4. Lucia (4:38)
  5. Caught Being in Love (4:57)
  6. Untitled * (0:35)
  7. Timeless Strange (3:44)
  8. Girl It's Your Time (3:19)
  9. War (4:23)
  10. Just Us (4:14)
  11. Twilight, Uxbridge Rd. (2:22)
avatar van cddrive
weer 'uit het verleden opgediept'; prachtig!

Ton Willekes
Beste plaat van een volgens mij zeer onderschatte artiest.
Moore heeft het vermogen catchy tunes te schrijven, is een absolute meester met het uitzoeken van vervreemdende geluiden en zeer effectief gebruik makend van tape(loop)s.
Samen met een altijd gekleurde productie van Laurie Latham krijgen de tracks een absoluut donkere, cynische, zwartgallige sfeer.
Thema van de plaat ? Moore heeft niet voor niets zijn naam veranderd in A.More. Amore dus. Verloren liefde, verdriet en frustratie.

kistenkuif
Een prachtig maar schrijnend album uit de engelse avant garde. Anthony Moore, Peter Blegvad en John Greaves hebben alle drie naast hun experimentele muziek ook hele mooie pop/rockalbums gemaakt. Dit is er eentje.

BobbieMarley
He, eindelijk weer iemand bijgekomen op het forum met een goede neus voor minder bekende, maar o zo mooie muziek! Deze cd is trouwens in juli dit jaar opnieuw uitgebracht op een cd samen met World service!

kistenkuif
@BobbieMarley
Natuurlijk ben je er weer sneller bij met je fijne neus... Inderdaad is er een heruitgave van dit prachtalbum las ik in de Mojo vandaag. Dat werd tijd. Als Lou Reed of John Cale het album Flying Does't Not Help destijd hadden uitgebracht dan waren de ***** niet van de lucht geweest, vermoed ik. Maar zo naamsbekend was Anthony Moore helaas niet. Ik vind het een meesterlijk album dat huiveringwekkend mooi is geproduceerd. En als toegift wordt bij deze heruitgave ook nog zijn album World Service bijgevoegd, dat muzikaal verwant is met de vroege Talking Heads. Maar dan iets beter, vind ik. Wat wil een mens nog meer...? Geweldig begin van de Eighties, voor mij althans.

Tot voor kort volslagen onbekend voor mij, maar wat is dit overrompelend mooi!
Ik hoor John Cale (solo), Arcade Fire en The Chills maar vooral emotie zoals weinigen dat kunnen. En dan ook nog zeer toegankelijk. Uitzonderlijk!

beaster1256
wat ben ik blij met de heruitgave van dit vergeten meesterwerk !!! heb lang geleden de lp nog gehad en was toen onder de indruk van deze toen voor mij onbekende artiest , en dan nog met een extra plaat erbij , this makes my day , een aanrader voor velen die graag leuke popnummers horen met een serieuze hoek af en donkere ondertoon , doordrenkt in grillige vormen van emotie !
schitterend , had nooit gedacht dit juweeltje nog op cd tegen te komen !

BobbieMarley
Misschien krijgt dit album na zoveel jaren eindelijk de waardering die het allang had moeten hebben natuurlijk!

avatar van heartofsoul
In ieder geval wel van mij, want ik heb een vinylexemplaar gescoord in prima conditie, en het album bevalt me zeer. Staat voorlopig in mijn rotatielijst, maar een definitief oordeel stel ik nog even uit.

Blijft een hele mooie plaat!!!

kuifenco
De kuiven op de site hebben de schoonheid van dit indrukwekkend album ervaren. Twee ervan ken ik maar die derde...?

Kalamitsi
Er zijn meer avantgardisten die de toegankelijkheid van hun albums mondjesmaat hebben vergroot. Deze subliem somberende worp is daarvan een perfect voorbeeld en vind ik in alle opzichten adembenemend.