Thelonious Monk Septet - Monk's Music (1957)

Jazz
Label: Riverside

1. Abide with Me (0:55)
  2. Well, You Needn't (11:24)
  3. Ruby, My Dear (5:27)
  4. Off Minor [Take 5] (5:09)
  5. Off Minor [Take 4] * (5:15)
  6. Epistrophy (10:47)
  7. Crepuscule with Nellie [Take 6] (4:39)
  8. Crepuscule with Nellie (Takes 4 and 5) * (4:45)
  9. Ruby, My Dear * (6:19)

met John Coltrane

avatar van Yann
Wat een geweldige hoes! De plaat moet ik nog luisteren - daar zal ik overigens ook snel eens werk van maken, want Alone in San Francisco behoort reeds tot de favorieten, en ook wat ik verder van hem ken luister ik graag - maar de hoes is alvast een juweeltje

avatar van AOVV
Vinnig plaatje, met een geniale hoes, daar moet ik Yann gelijk in geven. Vind ik toch wat beter dan 'Brilliant Corners'.

avatar van Supersid
Er zijn verscillende manieren om "cool" te zijn, maar hier breekt Thelonious toch alle records Geweldige hoes, inderdaad, maar ook een geweldige plaat!

avatar van Ducoz
Prachtig plaatje.
Erg sfeervol en doet 't erg lekker op de latere avond.
Alone in San Francisco vind ik nog net wat beter.
John Coltrane speelt trouwens ook op deze plaat.

avatar van Sandokan-veld
Mooie Recensie op Pitchfork.

Dardan
"Coltrane, Coltrane"

Het begint stilaan zorgwekkende vormen aan te nemen: elk album dat ik tot nu geluisterd heb van Monk is gewoon een schot in de roos. Natuurlijk betreft het hier een grandioos luxeprobleem Nog meer van dit aub!

Die recensie op Pitchfork (zie bericht hierboven) is geweldig. Wat een verhaal, wat een artiest...

Monk's Music is een avontuur op zich: elke muzikale stap is weer verrassend. Absoluut één van zijn betere.

Ik heb de afgelopen jaren wat moeten wennen aan dit album, maar inmiddels vraag ik mij af: waarom?