Morcheeba - Fragments of Freedom (2000)

Electronic / Pop
Label: Sire

1. World Looking In (4:07)
  2. Rome Wasn't Built in a Day (3:35)
  3. Love Is Rare (4:04)
  4. Let It Go (4:42)
  5. A Well Deserved Break (2:13)
  6. Love Sweet Love (3:59)

met Mr. Complex

7. In the Hands of the Gods (1:42)

met Biz Markie

8. Shallow End (3:53)
  9. Be Yourself (3:16)
  10. Coming Down Gently (4:20)
  11. Good Girl Down (3:27)

met Bahamadia

12. Fragments of Freedom (5:06)
  13. Frogmarched to Freedom * (4:55)
  14. In the Hands of the Gods [Tumbleweed Gunslinger Mix] * (4:15)
  15. Crystal Blue Persuasion [Cheeba Blue Persuasion Mix] * (3:35)
Dit album moest Morcheeba een wat ander geluid meegeven om zo een groter publiek te bereiken. Dit is dus niet echt gelukt, met als vervelend bij-effect dat ook de kwaliteit wat achteruit ging.
Een typisch geval van "zonde", alhoewel het verder best een aangenaam album is.

0rv
"The World Looking In" wordt als begintune gebruikt bij de VRT reeks "Kaat & Co" .

avatar van Reijersen
Eerst 2 erg goede platen van Morcheeba en in vergelijking daarmee valt deze toch wat tegen. Tuurlijk is de muziek van Morcheeba niet al te lastig en luistert het best oke weg, maar toch heb ik het gevoel dat ik wat mis.

3,5 ster.

avatar van Shinobi
Niet echt een boeiend album eerlijk gezegd, een totaal andere sound en veelal nietszeggende nummers.

2,0 Sterren.