Mike Batt - Watership Down (2000)

Score
Label: Polydor

1. Watership Down: The Beginning (Overture) (4:41)
  2. Bright Eyes (3:58)

met Stephen Gately

3. Thank You, Stars (3:32)

met Cerys Matthews

4. On Watership Down (Folk Theme) (6:07)
  5. (When You're) Losing Your Way in the Rain (3:40)

met Art Garfunkel

6. Military Theme and Development (5:26)
  7. The View from a Hill (3:26)
  8. Fantasia on a Flying Theme (6:51)
  9. Chase Adventure from Watership Down (5:46)
  10. Baroque Tune (0:38)
  11. Frith's Blessing (2:55)

met Gary Martin

12. Winter on Watership Down (6:40)
  13. Winter Song (4:00)

met Paul Carrack

14. A Kind of Dream (Choral Fantasy) (6:24)
  15. Bright Eyes [Steve Mac Version] (3:47)

met Stephen Gately

neo
Angela Morley schreef de score van de film en Batt schreef ook een song. Voor de latere tv serie schreef Batt wel de hele score, waar deze cd uitgaven van uit werd gebracht.

Sheplays
Art Garfunkel zong toch "Bright Eyes" in de film?

neo
Ja, en de muziek daarvan was gecomponeerd door Batt.

avatar van divart
Niet zo heel beroerde score van Mike Batt. Vind dit zelfs wel het beste wat Batt heeft gemaakt denk ik. Is wat zwaarder (klassieker) dan de pompeuse kitch waar hij patent op heeft en behoorlijk sfeervol.
Wat ik heb begrepen is dit een goedmakertje van de producent van de film. Zowel de film als de score van Angela Morley liepen niet echt geweldig toen de film uitkwam in 1978. Maar de gigantische hit Bright Eyes van Mike Batt (met de bijbehorende clip) zorgden ervoor dat zowel de score als de film een groot succes werden.
Maar aangezien Mike Batt slechts was ingehuurd voor één nummertje heeft die daar nu niet echt veel voordeel uit kunnen halen (al zal ook hij er niet armer door zijn geworden). Maar de producent had beloofd dat als hij weer wat nieuws ging doen met Watership Down dan Batt daar de score voor mocht maken. En hier dus het resultaat.

avatar van Villableeker
Ik heb nog de LP maar dat is een andere hoes dan de CD.

Jack in the Box
De film met die konijntjes heb ik jaren geleden gezien, is/was echt een tranentrekker.
Ik heb alleen het album Fate for Breakfast en de single van Art Garfunkel's Bright Eyes in de kast staan.
Mike Batt's Lady of the Dawn werd toen op de radio helemaal grijsgedraaid en hij schreef ook veel werk voor anderen.
Nu zie ik hier Winter Song van Paul Carrack (Ace, Squeeze, Mike and ... en solo) bij de tracklist staan. Die song kan ik mij niet meer zo herinneren, dus daar ga ik binnenkort even achteraan.