Them featuring Van Morrison - The Story Of (1997)

Label: Deram

1. The Story of Them Pt. 1 & 2 (7:18)
  2. Don't Start Crying Now (2:03)
  3. Gloria (2:35)
  4. Philosphy (2:35)
  5. One Two Brown Eyes (2:34)
  6. Baby Please Don't Go (2:40)
  7. Here Comes the Night (2:46)
  8. All for Myself (2:47)
  9. One More Time (2:48)
  10. Little Girl (2:25)
  11. I Gave My Love a Diamond (2:48)
  12. Go on Home Baby (2:32)
  13. My Little Baby (2:00)
  14. Mystic Eyes (2:41)
  15. Don't Look Back (3:20)
  16. If You and I Could Be as One (2:51)
  17. I Like It Like That (3:16)
  18. I'm Gone Dress in Black (3:29)
  19. (Get Your Kicks on) Route 66 (2:22)
  20. Just a Little Bit (2:21)
  21. You Just Can't Win (2:21)
  22. Bright Lights, Big City (2:30)
  23. Baby, What You Want Me to Do (3:26)
  24. I'm Gonna Dress in Black [Alt. Version] (3:34)
  25. One More Time [Alt. Version] (2:45)
  26. Little Girl [Alt. Version] (2:47)
  27. How Long Baby (3:37)
  28. It Won't Hurt (Half as Much) (3:01)
  29. Something You Got (2:31)
  30. Call My Name (2:19)
  31. Turn on Your Lovelight (2:19)
  32. I Put a Spell on You (2:36)
  33. I Got a Woman (3:12)
  34. Out of Sight (2:21)
  35. It's All over Now Baby Blue (3:47)
  36. Bad Or Good (2:06)
  37. Hello Josephine (2:04)
  38. Don't You Know (2:22)
  39. Hey Girl (3:00)
  40. Bring 'Em on In (3:42)
  41. Time's Gettin'tougher Than Tough (2:12)
  42. Stormy Monday (2:40)
  43. Friday's Child (3:27)
  44. Richard Cory (2:43)
  45. My Lonely Sad Eyes (2:28)
  46. I Can Only Give You Everything (2:39)
  47. Could You, Would You (3:08)
  48. Bring 'Em on In [Alt. Version] (3:41)
  49. Richard Cory [Alt. Version] (3:47)
  50. Call My Name [Alt. Version] (2:18)
avatar van Toon1
Eindelijk staat deze verzamelaar op de site, een compilatie met het volledige oeuvre van Them met Van Morrison. Goed werk Fredpit!

Harald
Well done Fredpit!

Wel een goede verzamelaar maar ik vind het wel een beetje jammer dat op deze een aantal tracks rechanneled zijn.

avatar van maseddi
Ik had vroeger een dubbel lp en daar stond mighty like a rose op, staat helaas niet op deze dubbel cd.
Geeft niets, want dit is en blijft een goede verzamelaar van Them.
Je moet de cd natuurlijk niet in zijn geheel draaien, want dan treedt luistermoeheid op.
Mijn favoriete nummers zijn Could you would you, Call my name, (de alt version vind ik schitterend, How long baby. Ik ben van nature
gevoelig

Voorts de geweldige garage-rockers i can only give you everything, en natuurlijk mystic eyes.
Ik zal wellicht een aantal songs over het hoofd hebben gezien, maar deze compilatie cd is een must voor elke sixties-liefhebber.

Overigens, ik heb per ongeluk ook de Them gold versie (heruitgave)gekocht, en deze 2cd bevat dezelfde tracks als deze cd op musicmeter.
Ik zag op amazon dat de versie van 1997 wordt aangeboden voor prijzen varierend van $42,50 tot $ 137,50. Hoe word je slapend rijk.

avatar van Toon1
"Might Like a Rose"? Dat nummer ken ik niet... Was het een b-kantje ofzo?

Mijn favorieten zijn overigens "Mystic Eyes", "Here Comes the Night", "Call My Name" en "Turn On your Lovelight". Oh... en die versie van "Route 66"

Toon1 schreef:
"Might Like a Rose"? Dat nummer ken ik niet... Was het een b-kantje ofzo?

Ik zal me wellicht vergist hebben wat dat bewuste nummer betreft, zal ik eens opzoeken, maar die dubbel lp met de bruine hoes heb ik niet meer.

Toon1 schreef:

Hi Toon

THEM recorded 45 titles, and with four of these tracks re-recorded as Alternate Takes, there is a total of 49 tracks available (or 51 if we allow the disputed Alternate Versions included here). Here we have 49 tracks, missing off "Mighty Like A Rose" which was called a 'demo' by Van, and so, he felt, not suitable for re-issue, and the Alternate "Little Girl".

Ik heb het donkerbruin vermoeden dat ik naar wat later blijkt alweer een collectors item heb verkocht

avatar van Gert P
Mooie verzamelaar, die volgens de maatschappij in januari 2009 opnieuw uitgebracht gaat worden zoals de meeste Van Morrison's platen .

avatar van LucM
Gert P schreef:

Dan weet ik al meteen wat ik in januari 2009 moet bestellen!

maseddi schreef:

Kan ik je gerust stellen. Mighty Like A Rose staat niet op de dubbel LP Them feat. Van Morrison ( met de bruine hoes en dus niet de gewone LP met foto-hoes met dezelfde orginele titel die hier op MuMe staat ), die trouwens later nog een keer uitgegeven werd als Bad Or Good met een ongelofeloos lelijke getekende hoes in blaartrekkende kleuren. Ik bewaarde die dubbel omdat Half As Much er mèt koortje op staat. Dat koortje is op deze, voor de rest onvolprezen, comp helaas niet te horen en da's voor mij dan weer een alt. versie want het nummer staat toch echt mèt koortje op mijn ouwe singletje ( wat ik als die-hard Them fan ook nog in de kast heb natuurlijk )

En als ze dan een nieuwe release aan het voorbereiden zijn, mag ik dan bij deze de ( vage ) hoop uitspreken dat de originele Mono-mix van Friday's Child eindelijk eens boven water komt, want die galm-bak stereo US-versie doet het nummer gewoon geen recht.

Bijdeweg: De alt versie van Call My Name stond hier in Nederland op een singletje met de alt versie van Bring 'em On In op de achterkant en is voor mij het hoogtepunt want die 45 had in mijn onwetendheid verkocht toen in Them Again geskoord had ..........

avatar van Gert P
Is deze inmiddels al uit in nederland?
Release was Januari2009.

Los
Nee, nog steeds niet volgens mij. En ik denk eigenlijk ook niet dat dat nog zal gebeuren. Zal wel iets met platenmaatschappijen en rechten te zijn. En ongetwijfeld ergens te vinden, de echte reden.

Zonde, want keek hier al een jaar naar uit.

avatar van Gert P
Inmiddels in mijn bezit voor een habbekrats.
Gelukkig, niet alle nummers even sterk of goed van geluid maar ben er wel blij mee.

kistenkuif
Er zijn maar weinig blanke rythm&blues zangers die zo jong al zo authentiek en volwassen klinken. Lekker scherp en beetje bozig. Paste destijds goed in mijn dwarse puberjaren. Vanaf dat moment trouw maar niet kritiekloos Van's muzikaal pad gevolgd. Fenomeen. Heerlijke compilatie.

avatar van Droombolus
Als muziekliefhebbers hebben wij de plicht om onze helden krities te volgen. De hemel beware ons voor kritiekloze fans ............

avatar van heartofsoul
Natuurlijk, natuurlijk. Ik probeer ieder album op zich te beoordelen, en dan vallen sommige albums van Van voor mij gewoon af. Ik heb niet eens al zijn reguliere albums in de kast staan, en een paar heb ik zelfs verbannen naar zolder wegens saai (Days Like This en The Skiffle Sessions). Dat geldt wat mij betreft voor alle artiesten. Sommige albums van Neil Young en Bob Dylan bijvoorbeeld zal ik waarschijnlijk nooit meer beluisteren.
Aan heldenverering doe ik niet, nooit gedaan trouwens.

avatar van nlkink
Een mooie compilatie, meteen ook de meest complete verzameling liedjes van Them maar tegenwoordig erg lastig te scoren. Af en toe kijk ik regelmatig op Marktplaats of Amazon. En ik bezoek nog wel eens een platen- en CD beurs. Ik vind 'm vanzelf een keer en dan maar hopen dat het niet te veel kost.....

heartofsoul schreef:
Aan heldenverering doe ik niet.

Daar had ik het ook niet over. Ik heb wel muzikale helden maar aan verering doe ik niet, da's kritiekloos achter iemand aanhobbelen ..........

avatar van nlkink
Deze verzamelaar is in 2005 ook uitgebracht door Universal als 'Them Gold'. En ook net zo lastig te vinden....

avatar van teus
Zag deze bij mijn Update's ,Had deze ook nog geen sterren gegeven
Prima verzamelaar en heel mooi overzicht van een van de beste britse bands eerste helft '60.s
Blijf toch Gloria en Baby Please Don't Go de 2 meest waanzinnige van Them vinden,kan nooit kiezen welke van de 2 de allerfavo is
Daarna komt denk ik Mystic Eyes

avatar van nlkink
Bij 'Them Again' heb ik als persoonlijke favoriet 'My Lonely Sad Eyes' genoemd, waarop Droombolus meteen positief reageerde.
De tot garageklassieker uitgegroeide 'I Can Only Give You Everything' is ook behoorlijk definitief.

teus schreef:
Daarna komt denk ik Mystic Eyes

En Gloria was gewoon maar het B-kantje van het Baby Please Don't Go singletje .....

Eén Them fave aanwijzen is onbegonnen werk, ze hebben zoveel geweldige muziek gemaakt ........

avatar van milesdavisjr
Them featuring Van Morrison, een samenstelling die geen lang leven beschoren was. Twee albums hebben de heren met elkaar uitgebracht waarna de leden vervolgens 1 voor 1 besluiten uit de band te stappen. Van had toen al zijn nukken en de fut was er na 2 jaar uit. Hoewel Them nog wel enkele platen uitbracht zonder originele bandleden bleek ook al snel hoe bepalend Van Morrison was. De man is immers gezegend met een prachtige stem, maar ook vanuit compositorisch oogpunt bleek hij de spil te zijn waar het om draaide. Deze verzamelaar verschilt bijna niet met die andere verzamelaar; The Complete Them. Uiteraard zijn alle songs vertegenwoordigd maar bevat de plaat ook een aantal covers. Hoewel favoriete tracks aanwijzen vrij lastig is, de heren hebben immers een hele rits prachtsongs nagelaten heb ik een voorkeur voor de wat minder bekende tracks; het lome I'm Gonna Dress in Black (dat orgeltje blijft mij rillingen bezorgen) en het heerlijke jazzy sfeertje van Don't You Know, ik kan het niet vaak genoeg horen. O ja, I Put a Spell On You, Screamin' Jay Hawkins wordt eer aan gedaan in een intense versie. Blijkt het inderdaad toch lastig te zijn om uitschieters te benoemen...

milesdavisjr schreef:

De band was een doorgangshuis. Alleen bassist Billy Henderson is naast Van te horen op alle opnames.

avatar van WoNa
Hoe lang ik 'Gloria' en 'Here Comes The Night' ken, is niet meer te achterhalen. Wel ongeveer toen 'How Long Baby' in mijn leven kwam, een nummer waar ik direct van onder de indruk was. Rond 1976 zat ik met mijn zelf bij elkaar gespaarde radio en cassette deck met een draad ertussen regelmatig klaar om op record te drukken op de dinsdag- en woensdagmiddagen na school (VARA en KRO). Op een van die al lang niet meer bestaande bandjes stond het nummer.

Deze verzamelaar kocht ik op cd begin jaren 00. Hem in 2025 weer eens afspelend, valt mij op hoe muzikaal Them was. Het klinkt anders en ze waren niet bang om zelf aan de slag te gaan met een nummer, hetgeen voor verrassende uitvoeringen zorgde. Van Morrison heeft niet voor niets zo'n lange carrière, kan terugkijkend gesteld worden. Het felle geluid zorgt voor een echte luisterervaring. Het scherpe orgeltje, de raspende stem van Morrison, de saxofoon. Allemaal elementen die Them apart zetten van veel andere U.K. R&B/blues bands uit die tijd.

Deze dubbelaar geeft heel veel luisterplezier en is heel goed per cd integraal af te luisteren. Bijna perfect zelfs.