Shirley Brown - For the Real Feeling (1979)

1 stem

Soul
Label: Stax

1. When, Where, and What Time (4:15)
  2. Crowding in on My Mind (3:29)
  3. After a Night Like This (4:31)
  4. Dirty Feelin' (5:19)
  5. Hang on Louie (5:32)
  6. Eyes Can't See (4:47)
  7. Move Me - Move Me (4:12)
  8. Love Starved (4:13)
avatar van Angelo
Stax was zo goed als passé tijdens de release van dit album. De pure soul waarmee het label succes na succes scoorde werd verruild voor een moderner geluid na de doorstart door het Fantasy label. Boogiesoul/disco muziek naam de plaats in van soulmuziek in en werd gebracht door niemand minder dan Shirley Brown die vijf jaar eerder een grote hit had met 'Woman to woman'. 'For the real feeling' doet mij terug verlangen naar de Stax van pak en beet vijf á tien jaar eerder. Hoewel het album op zich niet eens zo onaardig klinkt, is het niet helemaal mijn ding. Ondanks dat de invloeden van de soul nog enigszins te horen zijn, brengt het album geen warmte of iets anders speciaals met zich mee en dat is dus gelijk het grootste gebrek. Het beste dat dit album te bieden heeft is: 'Dirty feelin'', 'Hang on, Louie' en 'Move me - move me'.