Wat begon als avontuur tijdens het Songfestival in '99, strandde in een carrière als presentatrice bij SBS6. Haar plaatjes werden niet door veel mensen gekocht maar dat is iets wat Marlayne Sahupala niet ziet al shocking item. Dit album was een lang gekoesterde wens die in 2001 in vervuling kwam en geeft qua sound duidelijk aan dat ze veel tijd, liefde en energie in dit project gestoken heeft.
"Mean To Be" bied een (schandalige) 3 kwartier aan prachtige Popliedjes waarvan de zangeres er zelf een aantal schreef. Kijken we in het cd-boekje, komen we tot de conclusie dat andere tracks werden geschreven door een aantal internationale namen en haar dus werden aangeboden voor dit album, ook al zijn waarschijnlijk een aantal meerdere malen door andere opgenomen. Die desbetreffende nr's kwamen mij in ieder geval niet bekend voor, op "I Quit" na, wat de begintune bleek te zijn van Buffy the Vampire Slayer.
Zo nu en dan geeft Sahupala nog wel eens jamsessies voor liefhebbers uit directe omgeving en de magie die ze daarvoor gebruikt is op "Mean To Be" ook duidelijk voelbaar. De cd is een eigen jamsessie op zich en al eerder gezegd: veels te kort!
Geen enkel liedje op dit schijfje valt buiten de mand en is dus een groot pluspunt. Wat dan wel weer een misser is, is die nieuw opgenomen versie van haar Songfestival-inzending "One Good Reason". Leuk om het zo te brengen tijdens een optreden, maar het mist het catchy-achtige-Country-klinkende gevoel wat het origineel wel heeft.