menu

After Tea - After Tea (1969)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Nederland
Pop
Label: Decca

  1. A Perfect Way to Spend a Day
  2. Sound of a Backstreet
  3. We Will Be There After Tea
  4. Sweet Elaine
  5. Not Just a Flower in Your Hair
  6. Peruquine Thomas
  7. Snowflakes on Amsterdam
  8. Sunny Side of Mable Block
  9. Water and White Marble
  10. Lily of the Valley
  11. Love in Jeopardy
  12. A Little Bit Today (A Little Bit Tomorrow)
zoeken in:
avatar van nlkink
"AFTER TEA" is ongewild een product geworden van een uiteenvallende groep. Qua sound een vervolg op "NATIONAL DISASTER" met wederom psychedelisch getinte liedjes. Voordat " AFTER TEA" in 1969 uitkwam was gitarist Ray Fenwick alweer vertrokken naar Engeland om de line up van de gehalveerde Spencer Davis Group aan te vullen. Vervolgens stapte Hans van Eijck uit de groep om zich weer bij de Tee Set aan te sluiten, die zich opmaakten voor hun grootste successen, o.a. met het in de Verenigde Staten ook zeer succesvolle "MA BELLE AMIE".
Door de personeelswisselingen kreeg de muziek van de groep een sound die meer in de richting van de blues bewoog, te horen op het derde album, dat ook "AFTER TEA" als titel kreeg. Maar dat is weer een ander verhaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:50 uur

geplaatst: vandaag om 13:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.