Clifford Jordan - Starting Time (1961)

Jazz

6. Windmill
  7. Mosaic
  8. One Flight Down
Mssr Renard
Met: Clifford Jordan (tenor), Kenny Dorham (trompet), Cedar Walton (piano), Wilbur Ware (bas), Albert Heath (drums).

Een vurige en intense bop-plaat met snelle en virtuoze solo's van Jordan, Dorham en Walton. Walton/Jordan is sowieso een gouden duo, maar wat Dorham hier laat horen is ook niet mis. Tel daarbij op een stevige bas-sound van Wilbur Ware en echt retestrakke drumpartijen van Heath. Tijdens de solo's speelt Heath alleen de ride, terwijl de hi-hat meeloopt en wat accenten op de snaredrum, maar de roffels zijn dan weer vol en dynamisch. Echt een fantastische drummer. Sowieso is de plaat erg ritmisch.

De plaat begint met het geweldige door Dorham geschreven Sunrise in Mexico met een geweldige beat van Heath en een catchy piano-riff. Maar de hele plaat is een feest, waarbij echt goede snelle songs (zoals het fabuleuze Mosaic, van Walton) niet ontbreken. Maar ook de ballads zijn geweldig. Clifford heeft de perfecte, warme sound voor een jazzballad. Luister maar eens naar Don't You Know I Care. Heerlijk!