Wooden Horse - Wooden Horse (1972)

Folk
Label: York

1. Crazy Thoughts (3:02)
  2. Wake Me in the Morning (3:10)
  3. Trees (3:30)
  4. Northern Beaches (5:07)
  5. This Is a Song (3:30)
  6. Broken Bottles (3:48)
  7. Eastbound Train (2:51)
  8. Gentle Mind (3:04)
  9. Come Around (3:33)
  10. Feel (4:05)
  11. Letter (3:33)
  12. Loving Man (3:17)
avatar van Ducoz
Prima plaat van dit Autralische folk trio dat opereerde vanuit Londen. De instrumentatie zit ergens gevangen tussen het geen dat de Britse/Schotse/Ierse en Amerikaanse folk(rock) groepen deden. Er valt niet echt een vinger op te leggen. Nergens wordt het echt ingewikkeld maar strijkt als een warme deken over je heen. De stem van de dame doet soms een heel klein beetje aan die van Grace Slick denken, maar dan minder intens maar wel doeltreffend. Overall doet het ook erg denken aan bijvoorbeeld CSN ten tijde van het debuut, helemaal geen verkeerde vergelijking maar niet echt de gene die ik graag maak als het om obscure (acid/prog) folk gaat. Prima plaatje. Gelukkig is er een reissue van op Prog temple, want voor een originele tel ik in dit geval geen 150+ neer.