Sietse
Hij is nog aan het bezinken, maar toch doet het me deugt deze plaat te horen. Op mooi crème kleurig transparant vinyl laat op zijde 1 Gareth Hardwick ons horen dat hij mee kan aan de top van de gitaar ambient/ drones. The Ballasted Orchestra van Stars of the Lid komt in mijn gedachten geregeld op. Het is misschien niet bijster origineel meer, maar mooi blijft het zeker.
En dan Machinefabriek. De bezige bij van de Nederlandse muziekwereld. Hier heeft Rutger als uitgangspunt de opnames genomen voor een VPRO sessie van het programma Zeldzaam Dwars (welke over niet al te lange tijd ook bij staalplaat uit moet komen in de prestigieuze serie Mort Aux Vaches).
De laatste tijd werkt Rutger nogal in het veld van gitaar ambient, echter is er hier toch ook ruimte voor hele andere geluiden. Naast de bekende gitaar drones horen we geluiden die lijken te komen van kreukelend papier, stemmen, metaal op metaal en andere vreemde zaken.
Er wordt een zeer gevarieerd stukje geluid neergezet waar veel in te ontdekken is.
Aanrader.
En voor wie de plaat koopt, u krijgt er een gratis link bij voor het downloaden van een digitale versie.
4.5 ster.