June Tabor - Some Other Time (1989)

Folk
Label: Hannibal

1. Some Other Time (2:53)
  2. Night and Day (4:00)
  3. You Don't Know What Love Is (3:54)
  4. Body and Soul (4:28)
  5. This Is Always (4:40)
  6. Pork Pie Hat (3:38)
  7. Solitude (2:19)
  8. I've Got You Under My Skin (2:57)
  9. The Man I Love (4:05)
  10. Meditation (2:01)
  11. Sophisticated Lady (5:06)
  12. Round Midnight (3:58)
avatar van heartofsoul
June Tabor is een (traditionele) folkzangeres (UK), die een hele reeks albums op haar naam heeft staan, waaronder diverse pareltjes. "Some Other Time" is een beetje een vreemde eend in de bijt, want geen folkalbum, maar een album met (jazz)standards, die vertraagd en indringend worden uitgevoerd. Dit is beslist geen achtergrondmuziek, waar je lekker de krant bij kunt lezen.
Tabor wordt spaarzaam begeleid (het is allemaal prachtig opgenomen en klinkt mooi transparant). We horen prachtig pianospel (Huw Warren, zorgde ook voor arrangementen) en ook Danny Thompson (bass) en Mark Lockheart (saxofoon) mogen niet onvermeld blijven.

kistenkuif
Voor June Tabor heb ik hoge achting. Het is een grote dame die ik nog niet op een slecht album heb kunnen betrappen. Met name Angel Tiger en Aleyn vind ik juwelen van eigenzinnige schoonheid. Ook met dit album dwingt ze je tot luisteren door de eigen draai die ze geeft aan reeds bekende composities. Tja en dan die stem van haar....diep doorvoeld, kalm en troostend.