Thyrfing - Vansinnesvisor (2002)

Zweden
Label: Hammerheart

1. Draugs Harg (4:00)
  2. Digerdöden (4:49)
  3. Världsspegeln (4:52)
  4. The Voyager (5:13)
  5. Ångestens Högborg (7:03)
  6. The Giant's Laughter (5:19)
  7. Vansinnesvisan (4:44)
  8. Kaos Återkomst (6:58)
avatar van lennert
Weer een goed album waar geen reacties bij stonden. Het is lastig om te bepalen of Valdr Galga of Vansinnesvisor (toffe titel!) nu de favoriet is, maar ik heb uiteindelijk toch gekozen voor Valdr Galga omdat dit album net wat 'leuker' is. Vansinnesvisor is echter wel het meest volwassen album dat ik tot nu toe van de band heb gehoord. De epische sfeer wordt afgewisseld met wat meer jaren '70 proginvloeden, terwijl er bij vlagen ook een Dimmu Borgir-sfeer op te merken is. De afwisseling in verschillende zangstijlen werkt ook optimaal bij een nummer als The Giant's Laughter, terwijl het afsluitende stuk in Kaos Återkomst een heerlijk weemoedig folkgevoel oplevert.

Thyrfing lijkt hier wel langzaamaan weg te gaan van de jolige en vrolijke klanken waar de eerste drie albums wel vol mee stonden. Of dat echt een probleem is, zal nog moeten blijken. Vansinnesvisor gaat in ieder geval nog veel vaker gedraaid worden!

Voorlopige tussenstand:
1. Valdr Galga
2. Vansinnesvisor
3. Urkraft
4. Thyrfing

avatar van RuudC
En weg is de vikingsound weer. Weinig waanzin ook in deze waanzinsliederen. Dat zul je vast in de teksten tegenkomen. Ik weet het ook nog niet echt met Vansinnesvisor. Dat de band hier weer teruggaat naar black metal, is het probleem niet, maar de moderne aanpak en dito productie zorgen ervoor dat ik er niet optimaal van kan genieten. Toch staan er goede songs op. Digerdöden heeft een geweldige riff en Ångestens Högborg en Vansinnesvisan wisselen lekker af. Het is dat de afsluiter erg goed is, anders was dit de nieuwe hekkensluiter geweest. Toch wil ik ook niet te negatief klinken. De band speelt en musiceert hier erg goed namelijk.

Tussenstand:
1. Valdr Galga