Gerard van Maasakkers - Komt Er Mer In (1978)

Roots
Label: Stoof

1. Komt Er Mer In (2:36)
  2. D'r Wou 'Nen Boer 'S Vruug Opstaon (Es Wollt' ein Bauer Früh Aufsteh'n) (2:36)
  3. Cis Verdonk (2:36)
  4. Van 'N Boek (2:18)
  5. Zegen (3:32)
  6. Slaop Kiendje, Slaop (Drink to Me Only) (3:51)
  7. Gaode Mee (2:45)
  8. Van M'n Benkske (3:13)
  9. Van D'n Hoeksteen (Marksteinlied) (3:28)
  10. Lieke Vur Mariken (4:20)
  11. Van Mijne Jas (Van Leer) (4:06)
  12. Drinkliedje (2:32)
  13. Hul Klein Lieke (1:00)
avatar van Madjack71
Het oudere werk van Gerard van Maasakkers, heeft een andere toon, dan dat het nu heeft...afrikaanse, cubaanse invloeden en meer een eigen geluid dan destijds. Toen meer een uitvloeisel van Ad de Laat.
Toch staan hier mooie liedjes op en zelfs een van Maasakkers klassieker, die o.a. ook door JW Roy is gecoverd nl. Cis Verdonk. Verders vind ik Komt er mer in en Goade Mee en Lieke vur Mariken ook tot zijn evergreens behoren.

avatar van Bartjeking
De verschillen met nu zijn inderdaad groot, Gerard heeft vooral op muzikaal vlak zeer grote sprongen voorwaarts gemaakt. Maar dat hij altijd al een goede pen heeft gehad voor het schrijven van liedjes laat deze plaat ook zeker horen. Het is niet voor niets dat Cis Verdonk en (Hé) Goade Mee misschien wel zijn twee allerbekendste nummers zijn tot op heden aan toe.

Persoonlijk vind ik zijn recente werk een stuk beter (met als hoogtepunt Achterland uit 2005), maar naar dit album blijf ik ook altijd graag luisteren. Zeker omdat het in mijn jeugd ook vaak op de platenspeler lag en die goede herinneringen naar boven brengt.

avatar van Madjack71
Vandaag maar weer eens uit de kast gehaald ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van dit debuut door van Maasakkers. Op mijn nieuwe set lijkt het net alsof hij in mijn huiskamer staat te spelen, net zo gezellig.

Gerard van Maasakkers, al van mijn jeugd opgegroeid met zijn muziek. Deze eerste lp is nog echt een folk album. Met Brabants accent hier en daar een traditional creëert hij de sfeer van het goede Brabantse land. Cis Verdonk is zelfs opgenomen op de 2 cd Dutch Rare Folk. Ook de volgende platen zijn nog echte folk platen. In Brabant zal een ieder altijd blijven vragen om een aantal van deze liedjes, klassiekers. Voortaan is Gerard meer opgeschoven naar het betere luisterlied, minder folk, meer singer-songwriter. Ook dat is prachtig, maar wat is het heerlijk om regelmatig deze oudere folkmuziek op te zetten.

avatar van adri1982
Best een leuk nummer, (Hee, Gaode Mee). Het heeft echter wel de melodie- en zangsample van Meet Me on the Corner (1971), de eerste hit van de folkrockband Lindisfarne, die ook bekend is om Lady Eleanor.

Dit album vond ik bij de kringloop en na een schoonmaakbeurt bleek het puntgaaf. De liedjes vond ik al mooi, maar gisteravond ben ik Gerard van Maasakkers live gaan bekijken met zijn programma Ik Loop. Hij opende met Cis Verdonk. En ik was om. Het nieuwe album staat nu ook in de kast, met prachtige liedjes. En de afsluiter was die andere klassieker: Hé, goade mee. Fijne stem, goeie muzikanten, top sfeer. Al zijn liedjes zijn echt, ze komen zonder hindernissen binnen in je hart.