Leon Haywood - Come and Get Yourself Some (1975)

R&B / Soul

9. Believe Half of What You See
RedLightCityBoy
I Want'a Do Something Freaky to You

Mb.
Zonder enige vorm van gêne illustreert Leon zijn bedoelingen: "Your love is like a mountain and I love to slide down through your canyon. In the valley of love I won't rest until I bring joy and happiness." Het almaar luider wordende vrouwelijke gekreun maakt het plaatje compleet. Het moet duidelijk zijn: dit is een meesterwerk. Althans, als je het hier en daar wat bijschaaft. Wat krijg je dan? Juist. Nuthin' But a "G" Thang! En toch is het origineel - I Want To Do Something Freaky To You - allesbehalve slecht. Het staat eigenlijk model voor de rest van het album: een tikkeltje ordinair, maar stiekem best leuk. Leon weet zijn banale spitsvondigheden met vocale krachtpatserij interessant te maken. Zo voorkomt hij het puberale. De hoogtepunten van het album - afgezien van de eerderbeschreven vrouwelijke extase - zijn echter wat serieuzer van aard. Ik heb het dan over Consider the Source en I Know What Love Is. In het eerstgenoemde nummer zingt Leon over een relatie die ten gevolge van smaad lijkt te breken. Volgens Leon moet de liefde echter volstaan. Wat is die liefde dan? In laatstgenoemde nummer legt hij uit: er zijn wanneer de tijden minder rooskleurig zijn. Een dooddoener? Wellicht, maar Leon Haywood weet het met overtuiging te brengen. Come and Get Yourself Some is de moeite waard om te beluisteren.