DAG - Righteous (1994)

Funk / Rock
Label: Columbia

1. Intro (0:25)
  2. Sweet Little Lass (4:40)
  3. Righteous (City Pain) (3:37)
  4. Your Mama's Eyes (4:03)
  5. Home (3:23)
  6. Lovely Jane (4:46)
  7. You Can Lick It (If You Try) (5:32)
  8. Even So (4:16)
  9. Plow (4:13)
  10. Candy (3:38)
  11. Sat Morning (1:05)
  12. As (3:56)
  13. Do Me Good (4:17)
Alleen Lovely Jane is al 5 sterren waard eigenlijk. Helaas is de rest van het album niet dermate geniaal, dus ik maak er toch maar 3,5 van. In ieder geval luistert het wel lekker weg.

ElMeroMero
Ik vind naast Lovely Jane, Plow anders ook wel behoorlijk funky. Met je waardering ben ik het ook wel eens: paar erg gave nummers, verder nogal wat flauwe Prince aftreksels. Ik hou het op 3*

Nummers als "Lovely Jane" en "Even So" rechtvaardigen de aankoop van deze CD. Je krijgt de neiging om de rest van de nummers te skippen door het irritante gefriemel en "gesoundcheck" aan het begin van bijna ieder nummer.

avatar van Shelter
Ik vind het wel een lekker album maar niet lang houdbaar.
Elke keer als ik hem weer opzet na een tijd, denk ik wat een lekkere plaat en vervolgens draai ik hem een maand of zo niet meer.
Het is een beetje poppie funk wat in sommige nummers goed uitpakt maar het klinkt na een tijdje teveel van hetzelfde.

avatar van Shelter
Het is toch wel weer erg lekker na verloop van tijd, ik vind alleen Home een stuk minder.
Groovy maar heard it all before groovy.