Freeway - Free at Last (2007)

Label: Roc-a-Fella

1. This Can't Be Real (3:44)

met Marsha Ambrosius

2. It's Over (3:40)
  3. Still Got Love (3:45)
  4. Roc-A-Fella Billionaires (3:41)

met Jay-Z

5. When They Remember (3:43)
  6. Take It to the Top (3:41)

met 50 Cent

7. Spit That Shit (3:43)
  8. Reppin' the Streets (3:59)
  9. Free at Last (3:36)
  10. Baby Don't Do It (3:26)

met Scarface

11. Nuttin' on Me (2:54)
  12. Walk Wit Me (4:06)

met Busta Rhymes en Jadakiss

13. Lights Get Low (3:43)

met Rick Ross

14. I Cry (3:11)
avatar van j.b.b.l
Take It To The Top vind ik een slecht nummer,Walk Wit Me vind ik best wel aardig,Roc-A-Fella Billionaires is heel zwak,de rest moet ik nog effe checke.

Dik !!! Heb Freeway altijd al een van de meest fascinerende MC's gevonden (die rauwheid, die energie, die 'urgency'...), maar mdat ik het zelf niet zo goed kan uitleggen, een quote van XXL die het voor mij perfect verwoord:

"Anyway, man was I in for a surprise when I heard this album. Not only is it good, it’s damn near incredible. I’d argue that it’s one of the best East Coast rap records to come out in the past two or three years. Freeway’s voice and delivery have always been an acquired taste, but on this project he blends well with the tracks, never really overpowering the beats or letting the beats overpower him. It’s what you might call a marriage between the lead vocal, the rhythm, and the music. In other words, just some quality hot ass records. "

(http://www.xxlmag.com/online/?p=16516)

Absolute toptracks:
- This Can't Be Real (ft Marsha Ambrosius)
- It's Over
- Still Got Love
- Take It To The Top (ft 50 Cent)
- Lights Get Low (ft Rick Ross)

Enigste craptrack (vreselijke beat in mijn ogen):
- Roc-A-Fella Billionaires (ft Jay-Z)

Een 4,5*

Artifact
Jay-Z en zijn Roc-A-Fella crew hebben zich weer helemaal in de soulbeats gevonden.

Had eigenlijk totaal geen verwachtingen voor dit album maar het is toch wel een ontdekking

RocaFella I love it

Na verder beluisteren ga ik verhogen naar 4.5

Artifact
Dat is dan weer teveel van 't goede, maar het klinkt allemaal best lekker.

wooow hoge waarderingen hier. Ging er eigenlijk vanuit dat het een niet heel boeiend album zou worden maar na een aantal tracks en hoge waardering denk ik dat ik deze toch maar eens ga checken. Die track met busta is iig dik

Artifact schreef:

thank god

avatar van Word_Play
Verrassend fijn album van een artiest die ik allang geen aandacht meer gaf. Freeway heeft een zeer apart stemgeluid die je moet liggen en bij verkeerd gebruik heel irritant kan zijn.

Gelukkig heeft Freeway genoeg fijne beats uitgekozen die perfect onder zijn flow passen. Heel fijn ook dat er enkele soulvolle nummers á la Jay-Z's AG staan, iets wat zeer goed bij de Roc past. Echter is het beste nummer een echte banger, het door Bink! geproduceerde It's Over. Hij verzorgde ook die andere knaller, 1-900-HUSTLER. Tijd om weer wat meer van hem te horen.

Mooie 3,5*.

Harco
Ik heb me maanden niet verdiept in hip hop. Wist wel dat 8 Diagrams uitkwam, maar voor de rest ook barweinig. Hoorde toevallig eerder deze maand dat Big Doe Rehab uitkwam, maar Free at Last is dus ook al uit; een album waar ik al tijden naar uitkijk. Meteen even gaan luisteren.

Artifact schreef:

Ik merk het. Een beetje een 50/50 gamble, dit hele gebeuren. Ik denk dat ik uiteindelijk op een 2,5/3* uitkom. Teleurstelling na Philadelphia Freeway.

Oef, zijn stem, dat vind ik leuk voor 1 of 2 nummers (It's Over en Billionaires), maar is me echt te aanwezig voor een heel album. De eerste helft klinkt muzikaal erg lekker, maar vanaf nr. 7 is-ie me ook op dat vlak kwijt.

avatar van jelmer19
leuk hoor, had ik absoluut niet verwacht, maar er zitten gewoon echt een paar hele goeie nummers tussen

HuibjuH
Nummer 1,4,en 12 zijn me favorites

De rest valt me tegen

Relax
Is er nog iets door Kanye West geproduceerd hier ?

Ik vind dit wel een leuk album, lekkere opening (voelt echt perfect aan). Het album heeft zo een degelijke lijn waar ik wel van houd, er zijn zo een paar mindere tracks bij die wat minder interessant lijken maar als je er wat dieper op in gaat voel je wel dat er aan gewerkt wordt (aan de lyrics dan). zoals vermeld klinkt zijn stem ook rauw en speciaal, maar dat houdt hij niet altijd vol. Ook de track prod by JR met fiddy, klinkt leuk (verrassing...). Ik vind het naar het einde toe wel wat minder klinken... Gelukkig helpt bussa bus hem er wat uit. Ook een goede keuze van beats, je voelt gewoon dat aan dit album is gewerkt en dat apprecieer ik.

Nice, 4

3,73, ga hem zeker checken

avatar van funkdoc
die sample van It's Over is wel al platgesampled, liedje is van David Porter, titel nu vergeten. Wordt trouwens ook gebruikt in bekend Biggie liedje (waarvan ik de naam ook ben vergeten), mos def - brooklyn en liedje van ll cool j. Niet direct het stukje dat freeway hier gebruikt, maar toch weinig originele sample. desondanks een vette track

Harco
Ook hier was de geweldige chemistry tussen Jake One en Freeway al merkbaar op It's Over. Andere favorieten zijn Take It to the Top, mede door de dikke 80's synths en Baby Don't Do It, met wederom een geweldige Scarface. Heerlijk stemgeluid heeft die man.

avatar van GijsV
Lekke album! Ik vind Freeway een goede rapper met een geweldige stem.