Ian Dury & The Blockheads - The Best of Sex & Drugs & Rock & Roll (2007)

Rock / Pop
Label: Great American

1. Sex & Drugs & Rock & Roll (3:08)
  2. Wake Up & Make Love with Me (4:25)
  3. Sweet Gene Vincent (3:35)
  4. Hit Me with Your Rhythm Stick (3:45)
  5. Reasons to Be Cheerful, Part 3 (4:48)
  6. I Want to Be Straight (3:21)
  7. Billericay Dickie (4:20)
  8. I'm Partial to Your Abracadaba (3:15)
  9. Blockheads (3:33)
  10. Clevor Trever (4:57)
  11. Inbetweenies (5:21)
  12. What a Waste! (3:29)
  13. Profoundly in Love with Pandora (3:35)
  14. Yes and No (Paula) (3:10)
  15. Superman's Big Sister (2:52)
  16. My Old Man [Live] (3:41)
  17. There Ain't Half Been Some Clever Bastards (3:05)
  18. Sparsticus Autisticus [Live] (5:00)
  19. Bill Haley's Last Works (2:45)
  20. Mash It Up Harry (4:44)
avatar van psychonaatje
Hoe vaker ik naar 'Reasons to be Cheerful' luister, hoe meer het klinkt als het best denkbare soort volkslied, dat een trots gevoel kan opwekken bij diegenen onder ons die zich veel te vaak over hun land hebben geschaamd. Als Tony Blair een beetje lef had, zou hij de koningin moeten uitleggen dat het oude volkslied niet toepasselijk meer is omdat geen mens meer om haar geeft, en dat de melodie van Dury voortaan bij alle sportevenementen en staatsceremonies zal worden gespeeld. Stel je eens voor: voor elke interland van Engeland zingt David Beckham 'Summer, Buddy Holly, the working folly, Good Golly Miss Molly and goats', terwijl de rest van het team roept: 'Why don't you get back into bed?' Het landelijke moreel zou er een ongelooflijke opkikker van krijgen. En het mooie ervan is dat het liedje zich verder kan ontwikkelen. Als we landelijk besloten dat, bijvoorbeeld, Jarvis Cocker, Judy Dench of Michael Owen redenen tot vrolijkheid zijn, dan zou de hofdichter opdracht krijgen er een couplet aan vast te breien.

Aldus Nick Hornby in zijn boekje 31 Songs.