Earth Crisis - Firestorm (1993)

Punk / Metal
Label: Victory

1. Firestorm / Forged in the Flames (6:38)
  2. Unseen Holocaust (4:56)
  3. Edens Demise (3:42)
sxesven
Firestorm!

avatar van VanDeGriend
Berichtje lichtjes aangepast

Zowat de vetste HC EP uit de jaren 90! Meer moet er niet over gezegd worden,

heerlijke muziek!
kent iemand nog meer bands van dit punk/metal kaliber?

avatar van bennerd
Uiteraard! Voor de duidelijkheid: dit is metalcore zoals het in de jaren 90 gemaakt werd, voornamelijk in de VS. Dit heeft niets te maken met de metalcore die we vandaag de dag kennen.

Abnegation (!), Another Victim, Birthright, Chokehold (!), Day of Suffering, Facedown (België), Merauder, Morning Again (!), One King Down, Racetraitor, Strife, Unbroken (!), Unconquered en Undying. Als je een modernere band wilt, kun je altijd Foundation (When the Smoke Clears) proberen.

En in principe kun je ook achter Integrity, Abhinanda, Liar, Congress, Ringworm, Path of Resistance, Snapcase, Disembodied aan.

avatar van Banjo
mooi! bedankt voor je reactie.. Ik zal deze bands op zoeken

Hoe kom je toch aan al die muziek kennis Bennerd?

avatar van bennerd
Bedankt! Een combinatie van er te veel tijd in steken, te veel muziek in te weinig tijd willen beluisteren, veel informatie opzoeken/lezen over muziek en enorm opgewonden worden als iemand op MusicMeter eindelijk interesse toont voor genres die ik goed vind.

avatar van Banjo
Ik heb zelf add en ik kan (ook) manisch bezig zijn met muziek
en ik word net zoals jij overspoelt met geweldige muziek er zo veel moois te ontdekken...
ik wil ook altijd maar meer ontdekken dat heb jij dus ook tof!

avatar van rafke pafke
Nog wat bands in dit genre die je zeker moet checken:
Kindred (!), Reveal, Harvest (!), Stampin' Ground, All Out War, Mean Season, Indecision, Kickback, 108, Judge (!!!)

Of check wat labels: Goodlife Records, Equal Vision, Revelation, Victory, Genet, Sobermind, ...

avatar van bennerd
Daar ben ik ook wat mee! Ken uit dat lijstje enkel All Out War, Indecision, Kickback, 108, Judge (uiteraard) en Stampin' Ground.

avatar van rafke pafke
Vreemd dat je Liar, Congress en Facedown kent maar niet Kindred. Toch één van de bekendste (en beste) Belgische metalcore bands uit die tijd, al kwamen ze niet uit de H8000 regio. Wel zwaar Unbroken geinspireerd. Twee leden van die band spelen nu in Kabul Golf Club, die net hun eerste EP gereleased hebben die eigenlijk wereldwijd goed onthaald wordt. Nogal een chaotische versie van metalcore.

En Harvest is gewoon superbruut

Nog wat namen: Despair, Turmoil, Inside Out, Culture, Threadbare (!),...

Man zoveel goede hardcore gemaakt in de jaren 90!

avatar van bennerd
Ik ben te jong om al die zaken meegemaakt te hebben, vandaar dat ik het in retrospect doe Sinds ik Morning Again live heb gezien op Groezrock vorig jaar, ben ik verknocht aan het 90's metalcore-gevoel. Veel te goed genre.

avatar van rafke pafke
Ah kijk, dan zijn die reunie's nog ergens goed voor Ik ben wel zo'n ouwe zak dus voor mij was het vroeger allemaal beter Het gevoel dat er in die scene van de jaren 90 hing was toch wel uniek. Maar na een paar jaar was het ook weer voorbij. Maar het gevoel van zo'n scene die echt ergens voor staat, dat is toch al een 15 jaar geleden.

De zanger van Despair is trouwens Scott Vogel van Terror (ik zag een album van die band in je top 10 staan).

Maar om toch on topic te blijven. Earth Crisis en Unbroken hebben honderden bands geinspireerd in dit genre.

avatar van xrockerx
Banjo schreef:
heerlijke muziek!
kent iemand nog meer bands van dit punk/metal kaliber?

RAID - ABOVE THE LAW

grote voorbeelden voor earth crisis