Metro - New Love (1979)

1 stem

Label: EMI

1. Cut Up (3:58)
  2. Now I Wanna Dance (3:34)
  3. I Don't Wanna Dance (3:29)
  4. New Love (4:05)
  5. Madness Is a Virtue (3:32)
  6. Girls in Love (3:15)
  7. Underworld (4:04)
  8. Christine (2:59)
  9. The Mystery (4:15)
  10. Woman Zone (6:08)
Bij de eerste plaat van Metro staan flink wat berichten en zijn er nog wat stemmen. Maar bij deze noppes. Dus laat ik de eerste zijn. Het leuke van Music Meter is dat je ineens beseft door de site dat je van bepaalde groepen nog een plaat moet hebben. Zo ook met Metro waar ik New Love ooit heb aangeschaft voor toen nog Fl 9,95. Flink gezocht in mijn collectie en maar weer eens op de draaitafel gelegd.
Weet eigenlijk niet waarom maar heb hem wel regelmatig gedraaid.
Er is een groot verschil met de eerste plaat, Duncan Brown is vertrokken en start een solo carriere. Ritchie Gold gaat door en neemt nieuwe leden aan. De sound echter verandert flink en ook de platenmaatschappij. Het grote EMI geeft de plaat uit. Geen glamrock meer met synthesizers, maar een extra gitarist. Geen glamrock, maar meer beïnvloed door de opkomende new wave. Hierdoor een wat kouder geluid, soort Cold Wave. 'Now I wanna dace' heeft iets Talking Heads achtig, zo wie zo heeft de zang wel wat weg van David Byrne. Kant 2 vind ik beter dan kant 1, daar is de Wave invloed het grootste, het klinkt wat duisterder. De single 'Gils in love' staat erop, maar die is wat minder, The Mysterie heeft wat Siouxsi achtig (zeker het begin) en is een erg goed nummer. Woman Zone is een mooie donkere afsluiter.
Er moet een aantal jaar geleden nog een heruitgave zijn geweest op Revo remasters of rare muziek. Hoe kijk ik na al die jaren terug. Dat ik zeker zoń 30 jaar weinig behoefte heb gehad deze plaat te draaien zegt wel wat. De sound was ik totaal vergeten. Er staan op zich leuke nummers op en juist de overgang naar de wave vind ik aardig. Een aantal nummers zorgt ervoor dat ik het toch drie sterren geef.